Obavijesti

Sport

Komentari 26

Mayweather je svjetski br. 1, a tko li je najplaćeniji od Hrvata?

Mayweather je svjetski br. 1, a tko li je najplaćeniji od Hrvata?
3

Za razliku od svjetskog poretka gdje su među desetoricom najplaćenijih dvojica nogometaša, među Hrvatima popis najplaćenijih većim dijelom čine nogometaši

VIDEO

Nakon što je slavio i u toliko iščekivanoj 'borbi stoljeća' Floyd Mayweather Jr. dodatno je osigurao svoje mjesto na broju jedan najplaćenijih sportaša na svijetu. Za razliku od svjetskog poretka gdje su među desetoricom najplaćenijih samo dva nogometaša (Ronaldo drugi i Messi četvrti), u Hrvatskoj popis najplaćenijih većim dijelom čine isključivo nogometaši. Goal.com donosi popis najplaćenijih hrvatskih sportaša.

10. Ivica Olić (35)

U Wolfsburgu je bio među najplaćenijima, a pitanje je koliko mu se i da li su me se smanjila primanja u HSV-u. Ima više od 100 nastupa za reprezentaciju, osvojio je Europsku ligu i bio prvak s Bayernom pa je logično da je na cijeni, zarađuje nešto više od dva milijuna eura.

9. Ivan Perišić (26)

Sjajnom krilnom napadaču u Wolfsburgu godišnje 'kapne' čak 2,5 milijuna eura.

8. Bojan Bogdanović (26)

Prvi je 'uljez' na ovoj listi nogometaša. Igra prvu sezonu u NBA-u, u Brooklyn Netsima i to vrlo dobro. Potpisao je trogodišnji ugovor za nešto manje od oko 11 milijuna eura, odnosno oko 3,6 godišnje.

7. Sammir (28)

Odlaskom u kineski Jiangsu oprostio se od ozbiljnog nogometa, ali i poželio dobrodošlicu velikom novcu. Ima ugovor na tri godine, a u svakoj će dobiti 3,7 milijuna eura.

6. Darijo Srna (32)

U Šahtaru je od 2003. i tamo je postao ikona, a Donjeck njemu drugi dom. Vjernost i kvaliteta se nagrađuju pa je tako hrvatskom kapetanu ugovor rastao i sada iznosi minimalno 4 milijuna eura godišnje.

REUTERS/PIXSELL

5. Marin Čilić (26)

Drugi 'uljez'. Prošla godina mu je bila najbolja u karijeri, a svi tenisači osim Federera, Nadala i Đokovića pretežno zarađuju od rezultata. Naš tenisač je osvojio US Open i to mu je značajno podignulo prihode u 2014. Zaradio je oko 4,6 milijuna eura.

4. Dejan Lovren (25)

Za veliku je odštetu otišao iz Southamptona, a Liverpool mu je dao i veliku plaću. Hrvatski branič ima oko 5 milijuna razloga godišnje za sreću.

3. Mario Mandžukić (28)

Vrhunski napadač u vrhunskom klubu pa je logično da ga Atletico Madrid i vrhunski 'nagrađuje'. Mandžo ima nešto više od 5 milijuna eura.

2. Ivan Rakitić (27)

Igra u Barceloni, jednom od najvećih klubova na svijetu u sportu uopće i sjajno je plaćen, iako je tamo tek malo iznad sredine. Usprkos tome, Raketa godišnje zaradi oko 5,5 milijuna eura.

1. Luka Modrić (29)

Luka je na samom vrhu. Najbolji je hrvatski sportaš, jedan od najboljih nogometaša svijeta, a četiri sjajne godine u Tottenhamu je 2012. naplatio odlaskom u Real Madrid. Tamo se dokazao i postao neizostavni član početne postave, a odmah je uz bok Cristianu Ronaldu po važnosti pa su mu i primanja rasla. Godišnje zarađuje više od 6,5 milijuna eura.

PIXSELL

Na goal.comu može pogledati koliko zarađuje Ante Tomić te gdje je na listi najplaćenijih hrvatskih sportaša jedan od najtalentiranijih mladih nogometaša Europe Mateo Kovačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom