Obavijesti

Sport

Komentari 1

Medveščak: Smith je pojačao obranu, Giroux novi napadač

Medveščak: Smith je pojačao obranu, Giroux novi napadač
1

Momčad Medveščaka je bogatija za dvojicu hokejaša s NHL iskustvom i bivših osvajača Calder Cupa. Za 'medvjede' su potpisali napadač Alexandre Giroux i branič Derek Smith

VIDEO

Alexandre Giroux je provjereni strijelac na sjevernoameričkim i europskim ledenim plohama, a Medveščaku se priključuje nakon tri sezone provedene u švicarskom HC Ambri-Piotta, u kojem je u 167 utakmica postigao 77 golova i imao 56 asistencija.

- Alex je pravi strijelac koji već dugo to dokazuje na visokom nivou. Jako je opasan igrač u napadačkoj trećini i smatramo da će se odlično uklopiti u sastav - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox o igraču koji je u AHL-u imao prosjek od 0.91 boda po utakmici i dvostruki je osvajač Calderovog kupa s Hershey Bearsima.

Girouxu će ovo biti druga sezona u Kontinentalnoj hokejskoj ligi u kojoj je nastupao za Dinamo iz Rige u sezoni 2012/13. te u 47 utakmica postigao 16 golova uz pet asistencija. Kao dio Team Canade triput je nastupao na Spenglerovom kupu, a prošle sezone je u osvajanju kupa sudjelovao s dva pogotka.

U obranu "medvjeda" je iz Springfield Falconsa došao Derek Smith kome će ovo biti prva sezona u KHL-u i druga na europskom ledu.

- Derek je branič s puno vještine, koji dobro igra na obje strane leda. Ima iskustva igranja u NHL-u, u obranu će donijeti kvalitete vođe i može biti naš ključan igrač u igri s igračem više. Očekujemo da će imati veliku ulogu u našoj momčadi i provoditi veći broj minuta na ledu - analizirao je 31-godišnjeg braniča Aaron Fox.

Smith je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Ottawa Senatorsima 2007. godine te je dvije pune sezone proveo u njhovoj AHL filijali. Dvije sezone potom debitirao je u NHL-u, a s Binghamton Senatorsima osvojio je Calderov kup u svojoj posljednjoj sezoni u organizaciji Senatorsa te prešao u Calgary Flamese.

Kroz tri sezone odigrao je 83 NHL utakmice, postigao dva gola uz 13 asistencija. U svojoj jedinoj europskoj sezoni Smith je nastupao za ZSC Lions iz Zuericha. Prošle sezone je u Falconsima odigrao 28 utakmica i upisao 19 bodova.

Trenutačno se na Medveščakovom igračkom popisu za sljedeću sezonu nalaze dvojica vratara, sedmorica braniča i 13 napadača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao