Obavijesti

Sport

Komentari 9

Medveščak stigao do senzacije: Po prvi put je slavio u Kazanju

Medveščak stigao do senzacije: Po prvi put je slavio u Kazanju
1

Medveščakovi hokejaši su u Kazanju dobili čak 59 kaznenih minuta, dok je ruska momčad imala samo 29 minuta. No na kraju su slavili s 3-1 i po prvi put iz Kazanja odlaze s pobjedom

VIDEO

Hokejaši Medveščaka i u drugoj su utakmici nove sezone Kontinentalne hokejske lige (KHL) ostvarili gostujuću pobjedu, svladavši u ruskom Kazanju Ak Barse s 3-1 (1-0, 2-0, 0-1) te su nakon dva kola vodeća momčad Zapadne konferencije KHL-a.

Baš kao što su tri dana prije ostvarili svoju prvu pobjedu kod Lade u Togliattiju, 'medvjedi' su prvi put u povijesti nastupa u KHL-u trijumfirali na gostovanju u Kazanju. Osim po pobjedi, ova će utakmica ostati upamćena i po nevjerojatno velikom broju isključenja, do kojih je došlo ponajviše zahvaljujući nepotrebno oštrom kriteriju sudaca.

U takvim su okolnostima više patili Medveščakovi igrači, koji su dobar dio utakmice bili brojčano inferiorni domaćinima, ali su se odlično branili s igračem manje i na vratima imali iznimno raspoloženog Dannyja Taylora. Zagrebačka momčad je do vodstva stigla u prvoj trećini, kad su 'medvjedi' prvi put imali situaciju s igračem više, a strijelac je bio Derek Smith u 19. minuti.

Samo 24 sekunde trebale su Brandonu McMillanu za pogodak na početku druge trećine, kojim je Medveščak poveo 2-0. U 31. minuti momčad Gordieja Dwyera došla je i do trećeg pogotka nakon sjajne akcije i asistencije Gilberta Brulea strijelac je bio Bobby Butler.

Sve do 53. minute Danny Taylor je uspjevao zaustaviti sve pokušaje domaćih hokejaša, a onda ga je uz dosta sreće uspio svladati Justin Azevedo. Pokušali su se domaćini još više rezultatski približiti, ali im to u posljednjih osam minuta dvoboja nije uspjelo.

Završna statistika je pokazala da su Medveščakovi hokejaši u Kazanju dobili čak 59 kaznenih minuta, dok je ruska momčad imala samo 29 minuta. No, pogled na semafor i konačnih 3-1 u sjenu je bacio činjenicu da su 'medvjedi' gotovo cijeli dvoboj igrali s igračem manje.

U ponedjeljak, 29. kolovoza, s početkom u 18.45 sati, hokejaši Medveščaka će odigrati prvu domaću utakmicu u novoj sezoni, a prvi gost u Ledenoj dvorani bit će ruski Soči, momčad koja je također u novu sezonu ušla s dvije pobjede.

To je prvo u seriji od tri domaćinstva 'medvjeda'. koji će u srijedu, 31. kolovoza (18.45 sati), ugostiti Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda, a u petak, 2. rujna (18.45 sati), u Dom sportova stiže moskovski Spartak.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.