Obavijesti

Sport

Komentari 36

"Mini-vatreni" ostali bez EP-a; Bašić: To je sve dio odrastanja

"Mini-vatreni" ostali bez EP-a; Bašić: To je sve dio odrastanja
1

Nismo se nadali da ćemo nakon dva kola biti bez šanse za plasman na Euro jer prema svemu pokazanome ne zaslužujemo biti bez bodova, kaže izbornik Dario Bašić

VIDEO

Hrvatska U-17 reprezentacija izgubila je i u drugoj utakmici Elitnog kola kvalifikacija za Euro. Nakon poraza od Velšana u srijedu, bolji od igrača koje vodi Dario Bašić bili su Šveđani rezultatom 2-0. Hrvatska je ostala bez šanse za plasman na Euro.

- Švedska je bila rezultatski bolja, ali moram čestitati svojim igračima na odličnoj utakmici, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo tri ili četiri stopostotne šanse, penal, no opet se pokazalo da je teško pobijediti protivnika uz toliko propuštenih prigoda. Da smo zabili, sve bi otišlo u drugom smjeru - rekao je izbornik Bašić nakon poraza u Rovinju gdje je Hrvatska domaćin Elitnog kola.

- Nismo se nadali da ćemo nakon dva kola biti bez šanse za plasman na Euro jer prema svemu pokazanome do sada ne zaslužujemo biti bez bodova. Ipak, i to je dio nogometnog odrastanja, i to se mora proći. Ove će utakmice također pomoći igračima u razvoju, bit će pametniji, mudriji, a pripremit ćemo se maksimalno i za Portugal. Iz ove će generacije sigurno biti izvrsnih igrača u seniorskom nogometu - dodao je izbornik, prenosi stranica HNS-a.

Hrvatska u ponedjeljak igra utakmicu s pobjednikom skupine Portugalom.

- Portugal je sigurno najkvalitetniji u skupini, a nama će to biti motiv, pobijediti ih. Igraju standardno 4-3-3, s puno kratkih dodavanja i kombinatorike. Budemo li igrali kao protiv Švedske, možemo očekivati dobru utakmicu. Porazgovarat ćemo s igračima i vratiti ih u život, nije im ovo bila zadnja utakmica. Cilj je sazrijevanje, kroz team building dići ćemo glave - zaključio je izbornik Bašić.

U-17: ŠVEDSKA - HRVATSKA 2:1 (0:0)

UEFA Elitno kolo, Rovinj.

Sudac: J. Frischer (Estonija)

Strijelci: 1:0 - Isak (65'), 2:0 - Bergqvist (71'), 2:1 - Javorčić (80+2')

Žuti kartoni: Ahmedhodžić (26'), H. Andersson (32'), Knežević (60'), Javorčić (73'), Bergqvist (76'), Briški (80+3')

Švedska: Dahlberg, Stenmark, Erdogdu (od 64' Krusnell), H. Andersson, Colley, Aphrem (od 64' Pettersson), Haksabanović, Bergqvist, Isak, Ahmedhodžić, Bellman (od 76' Marklund). Izbornik: M. Wikman.

Hrvatska: Horkaš, Pranjić, Čolina, Budalić, Briški, Đira (od 75' Tolić), Špikić, Maganjić (od 71' Čuže), Kulenović, Ilić (od 57' Javorčić), Knežević. Izbornik: D. Bašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro
KOMENTAR

Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro

Plus+ Igrači pod Conteom 'pregore', a čini se da se isto dogodilo i u Rijeci. Željko Sopić (49) u svlačionicu Rijeke donio je silnu energiju, "vozio je" na 5000 okretaja, išao all in...