Obavijesti

Sport

Komentari 1

Mirza Džomba: Golman Mikler svjetska klasa, Nagy šef i s 35

Mirza Džomba: Golman Mikler svjetska klasa, Nagy šef i s 35
1

ORBAN ULAŽE Mađari strahovito puno ulažu u rukomet, na razini Nijemaca. Pomaže i vlada, kaže Mirza Džomba koji je tri godine igrao u Mađarskoj, od 2001. do 2004. nosio je dres Veszprema

VIDEO

Mađari uvijek igraju istim stilom - jaka i čvrsta obrana. Vole takav rukomet i današnja će utakmica biti pravi ispit naše snage. Poslije Mađara znat ćemo na čemu smo, rekao nam je Mirza Džomba.

Legenda našeg rukometa tri je godine igrala u Mađarskoj. Od 2001. do 2004. godine Džomba je nosio dres Veszprema. Tad je i krenuo uspon mađarskoga klupskog rukometa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

- Oni strašno puno ulažu u rukomet. To je sport koji novcem pomaže i tamošnja vlada. Njihovi su klubovi Veszprem i Pick Szeged na razini njemačkih što se tiče plaćanja. Tu se vrti ogroman novac i Mađari bi s godinama mogli biti samo jači - kaže Džomba, koji odlično poznaje reprezentaciju protiv koje igramo večeras.

“Nagy im je glavna karika i u obrani i napadu, a Mikler može obraniti i po 20-25 lopti” - Mirza Džomba upozorava na mađarsku snagu

- Laszlo Nagy je tu i dalje glavna karika. Godinama im se u igri sve vrti oko njega i ne sumnjam da će tako biti i na ovom Svjetskom prvenstvu - rekao je legendarni Džomba i dodao:

- Nagy im je glavna karika u obrani. Ključni igrač te njihove jake obrane, a vuče ih i u napadu. Kad je u igri, gotovo svaki napad ide preko njega. Klasa je, godinama je među najboljim igračima na svijetu, ali jasno je da Mađari imaju i druge velike kvalitete. 

Jedna od njih je svakako golman Veszprema Roland Mikler.

- To je bez ikakve sumnje golman svjetske klase. Naravno da ne može uvijek imati svoj dan. Valjda ga protiv nas neće imati. A ako ima svoj dan, ako ‘poludi’, onda je u stanju obraniti 20-25 lopti. Viđao sam neke njegove takve utakmice. Jednostavno mu ne možete zabiti. Mikler je golman koji vas je u stanju sam pobijediti - kaže Džomba.

Razgovarali smo s Mirzom tjedan dana prije početka prvenstva u Francuskoj. Bio je optimist, najavio je velike stvari od Hrvatske. Očekuje da igramo brz i moderan rukomet, a baš bi takva igra mogla slomiti neugodne Mađare.

Mađarska je momčad koja je sastavljena uglavnom od igrača iz domaće lige. Glavnina je igrača iz dva najbolja kluba, moćnog Veszprema i Pick Szegeda.

- Uigrani su. To je snage ove momčadi. Glavni igrači im igraju zajedno u klubovima i to će biti velika opasnost - kaže Džomba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom