Obavijesti

Sport

Komentari 108

Stojanović kopirao Srnu, Modri opet minimalno pobijedili Split

Stojanović kopirao Srnu, Modri opet minimalno pobijedili Split
11

Dinamo je pobijedio Split na Parku mladeži 1-0 nesvakidašnjim golom Petra Stojanovića koji neodoljivo podsjeća na onaj Darija Srne davne 2003. protiv Belgije. "Modri" su ponovo na -6 od lidera Rijeke

VIDEO

Darijo Srna prije 13 godina otvorio je golijadu Hrvatske protiv Belgije na Maksimiru (4-0) prevarivši protivničkog golmana udarcem koji je zapravo bio centaršut, ali prešao mu je preko noge. Na isti način Dinamo je u subotu došao do pobjede na gostovanju kod Splita.

Odlučujući trenutak zbio se već u 17. minuti utakmice. Petar Stojanović s desne je strane pokušao centrirati prema golu Splita na Parku mladeži, no lopta je išla u okvir, a domaći golman Tomislav Duka samo ju je skrenuo u mrežu. "Modri" su tako četvrti put u nizu svladali Split 1-0 i vratili se na šest bodova zaostatka za vodećom Rijekom nakon 15. kola MAXtv Prve lige.

>>> Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Dinamo je dominirao u Splitu po iznimno teškom vremenu za igru, jakoj kiši i olujnom jugu. Ante Ćorić pucao je s ruba šesnaesterca u 29. minuti i promašio okvir, a odmah nakon toga iz igre je zbog ozljede morao iznenađujući kapetan "modrih" Hilal Soudani. Do predaha su Duki priprijetili i Fiolić te Pavičić, ali nije bilo promjene rezultata.

Tempo igre u nastavku je pao, a Dinamo je rutinski čuvao stečenu prednost. Mogao ju je i podebljati Pavičić, pa i Henríquez u 58. minuti, ali domaćini su se nekako obranili. Bilo je gužve i pred Livakovićem na drugoj strani 18 minuta prije kraja, ali tek statistike radi. Udarac Amera Dupovca iz mrtvog kuta od bloka je završio u korneru. I to je praktički bilo sve.

Dinamo je tako barem malo isprao gorak okus nakon teškog poraza u srijedu u Sevilli i vratio se na dohvatljivih šest bodova minusa za Rijekom uoči reprezentativne stanke, dok Split ostaje na samom dnu ljestvice MAXtv Prve lige, sa sedam osvojenih bodova u 15 utakmice. U sljedećem kolu za dva tjedna Dinamo dočekuje Istru 1961, a Split ide u goste zaprešićkom Interu.

  • Split (4-5-1): Duka (kap.) - Fuštar, Dupovac, Mikulić, Vasilj - Maglica, Vidović, Boljat, Čvedukas (od 67' Pavlovski), Pešić (od 80' Roglić) - Ugrina (od 59' Špehar)
  • Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Sigali, Benković, Mățel - Jonas, Pavičić - Soudani (kap., od 29' Fiolić, od 81' Perić), Ćorić (od 75' Machado), Fernandes - Henríquez
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome