Obavijesti

Sport

Komentari 50

Modrić ih opet zaludio: Kao da ima 'nevidljivi štit' oko sebe

Modrić ih opet zaludio: Kao da ima 'nevidljivi štit' oko sebe
1

'Kraljevi' su izbacili 'građane' iz Lige prvaka ukupnim rezultatom 1-0. Najbolji nogometaš uzvratne utakmice bio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je dobio ovacije Santiago Bernabeua

VIDEO

Real Madrid je pobijedio Manchester City 1-0 i istim ukupnim rezultatom prošao u finale Lige prvaka u kojem ga čeka Atletico Madrid. Jedan od najzaslužnijih za pobjedu Reala bio je Luka Modrić, koji je ponovo odradio sjajan posao u Realovu veznom redu.

Luka je imao par sjajnih dubinskih proigravanja, pogotovo lopte upućene Marcelu s lijeve i Garethu Baleu s desne strane. Imao je veznjak Reala i sjajnu priliku zabiti gol kad se u drugom poluvremenu našao sam ispred Joea Harta nakon što se činilo da je bio u zaleđu. No suci se opravdano nisu oglasili, a kamere su naknadno pokazale da je Modrić bio u dozvoljenoj poziciji.

Nažalost, lopta nije htjela u gol. Točnije, Hart je sjajno reagirao i odbio loptu u korner. No unatoč tome, Modrić je ponovo bio 'gospodar' vezne linije Reala, a za svoj nastup dobio je standing ovation punog Santiago Bernabeua kada je izlazio. Simbolično, u 88. minuti ga je zamijenio Mateo Kovačić.

- Fernandinho je imao sjajnu priliku zabiti, ali je lopta 'očešala' desnu stativu. I Sergio Agüero je probao nešto kasnije, ali je lopta pala na gornji dio mreže. Osim toga, najskuplja momčad engleskog nogometa i nije napadala s pretjeranom uvjerljivošću. Luka modrić je bio izvanredan u domaćem veznom redu, dok Cristiano Ronaldo nije izgledao kao da se u potpunosti oporavio od ozljede tetive - piše ugledni The Guardian.

Još jedan ugledni svjetski medij, ESPN, Modriću je dao ocjenu 8. Jedini je Pepe dobio ocjenu kao i Luka, svi ostali su dobili manju. Primjerice, Toni Kroos je dobio 7, Lucas Vasquez 6, Gareth Bale 7, Cristiano Ronaldo 6, a James Rodriguez 5.

- Odigrao je nekoliko briljantnih lopti, pogotovo prema Marcelu, i bio je bravar kada je trebalo 'obiti' Cityjevu bravu. Modrić je trebao zabiti na početku drugog poluvremena kada mu je Bale dodao loptu, ali sigurno je mislio da je u zaleđu u situaciji 1-na-1 s Joeom Hartom. Njegova reakcija (nakon promašaja) je sve rekla, kao i ovacije koje je dobio kad je izlazio iz igre - piše ESPN.

Real Mardid v Manchester City

Da je Modrić odigrao sjajnu utakmicu, utakmicu na razini velikana kao što je Real Madrid govori i činjenica da ga je ugledni engleski Telegraph proglasio igračem utakmice.

- Cristiano Ronaldo i Gareth Bale možda jesu zvijezde ovog Real Madrida, ali Modrić je taj zbog kojeg sve funkcionira. U nekim trenucima se činilo kao da ima "energetski štit" oko sebe. Niti jedan igrač Cityja ga nije mogao niti taknuti dok se okretao, dodavao loptu i kretao određujući tempo i osuđujući gustujuću momčad na sporu smrt. Jedina mrlja na utakmici bila je kada nije uspio zabiti nakon što ga je Bale proigrao, ali unatoč tome bio je najbolji nogometaš na terenu.

Cijelu statistiku Luke Modrića, od kretanja do dodavanja i duela, pogledajte na portalu Goal.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine