Obavijesti

Sport

Komentari 68

Moharrami kao Cafu, Ismajli je amaterski zaradio dva žuta...

Moharrami kao Cafu, Ismajli je amaterski zaradio dva žuta...
1

Dinamo je pobijedio Hajduk 2-0 golovima Kadziora i Ademija. Poljak Kadzior i Mislav Oršić bili su najbolji kod Dinama, a impresionirao je i Moharrami. Tragičar je bio Ismajli koji je dobio crveni karton

VIDEO

Nogometaši Dinama pobijedili su Hajduk na Poljudu 2-0 golovima Poljaka Damiana Kadziora i kapetana Arijana Ademija. "Bilima" nisu pomogle ni bravure sjajnog Josipa Posavca. Titula tragičara susreta odnio je Ardian Ismajli naivno zarađenim drugim žutim kartonom. Kod Dinama su najbolji bili Moharrami, Oršić i spomenuti Kadzior.

Poljud bio krcat i na radni dan! 'Od osnutka doktori tehnike...'
Poljud bio krcat i na radni dan! 'Od osnutka doktori tehnike...'

Kako su igrali?

Hajduk (3-5-2)

Posavec - Ismajli, Dimitrov, Mujakić - Juranović, Jurić, Hamza, Caktaš (c), Tahiraj - Jairo, Kreković

Josip Posavec (7) - Prvo ime u momčadi Hajduka. Pokazao je da se fino zagrijao i već u drugoj minuti izvadio bombu Ademija koja je išla pod samu prečku. Na sličan način zaustavio je i mat-situaciju Oršiću pola sata kasnije. Kod primljenih golova nije mogao bolje reagirati.

Ardian Ismajli (5) - Jedan od tragičara derbija. Potpuno nepotrebno napravio je prekršaj u 11. minuti za prvi žuti karton na centru. Srušio je tada Oršića, a isto je napravio u 40. kad mu je sudac Bebek pokazao drugi žuti karton i poslao ga na hlađenje.

Ismajli isključen već u prvom dijelu, Theophile bez kartona...
Ismajli isključen već u prvom dijelu, Theophile bez kartona...

Kristian Dimitrov (6) - Stasiti Bugarin dobro se hrvao s neugodnim Petkovićem i uglavnom dobro zatvarao njegove pokušaje driblinga.

Nihad Mujakić (6,5) - Pravi dobitak za Hajduk. S puno skepse gledali su na njega navijači "majstora s mora" jer nije igrao u Belgiji, ali odmah je preuzeo uzde Hajdukove obrane. Čuvao Petkovića, a par puta i fino povukao prema naprijed.

Josip Juranović (5,5) - Hajdukova radilica preorala je teren. Ipak, par puta ga je Oršić "izvozao", a izostao je i njegov bolji doprinos prema naprijed.

Stanko Jurić (6) - Tudor mu vjeruje unatoč crvenom kartonu protiv Slaven Belupa. Udarao je po nogama, pokazao zavidnu dozu agresivnosti i prigušio kreaciju Dinamovih veznjaka.

Hamza Barry (6) - Gambijac je bio pomalo samozatajan, ali treba u obzir uzeti i snagu protivnika. Par je puta pravovremenim dodavanjima gurnuo suigrače u kontru.

Pokretanje videa...

00:39

Mijo Caktaš (5,5) - Podbacio je Hajdukov kapetan, od njega se ipak očekuju bolja izdanja. Nevidljiv u napadu. Trebali su Hajduku njegovi češći dolasci iz drugog plana.

Francesco Tahiraj (5,5) - Par puta otvorio mu se prostor na lijevoj strani, ali je svaki put donosio krive odluke. Par puta loše je ubacio, a par puta mu se Moharrami sjajno ubacio i oduzeo loptu. 

Jairo (6) - Odsječen od ostatka momčadi, iako se trudio, nudio... Možda bi utakmica otišla u drugom smjeru da je početkom utakmice iskoristio veliku priliku.

Leon Kreković (6) - Igrao do 42. minute pa izašao u taktičkoj zamjeni. Par puta je izvozao Leovca, ima potencijala i opravdao je Tudorovo povjerenje u ovako bitnoj utakmici.

Ušli s klupe:

Samuel Eduok (5,5) - Ušao u 58. minuti umjesto Tahiraja. Potpuno nevidljiv i nemoćan pored Leovca i "modre" družine.

Bassel Jradi (-) - Ušao u 58. minuti umjesto Jurića. Nije se previše vidio, a loptu je premalo imao u nogama za neki konkretniji zaključak.

Trener Igor Tudor (6) - Kompaktno je Hajduk izgleda s 3-5-2 formaciji, ali presjekao ih je crveni karton Ismajlija. U vrućoj je atmosferi dao priliku Krekoviću i Radiću.

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 25. kolu Prve HNL

Dinamo (4-1-4-1)

Livaković - Moharrami, Theophile, Dilaver, Leovac - Moro - Oršić, Gojak, Ademi (c), Kadzior - Petković

Dominik Livaković (7) - Nije imao previše posla, ali istaknuo se lijepom obranom Jairu u prvom poluvremenu. Siguran na udarcima s distance.

Sadegh Moharrami (7,5) - Strašnu utakmicu odigrao je Iranac, najbolju otkako je u Dinamu. Fenomenalan prema naprijed, baš je namučio svoje čuvare, a u nekoliko navrata zatvorio i opasne kontre. Dobio je priliku u tri od zadnje četiri utakmice od prve minute i opravdao povjerenje trenera. Kao Cafu u najboljim danima.

Kevin Theophile-Catherine (6,5) - Nije se libio ni iskoristit lakat u borbi s Hajdukovim napadačima. Oduševio je iskusnim reakcijama u "škakljivim situacijama" i bit će veliki gubitak ako na ljeto ode iz kluba.

Emir Dilaver (6) - Još se traži u formi, ali na Poljudu je odradio korektan posao. Prva linija distribucije, čvrst u duelima.

Marin Leovac (6) - Odahnuo je kad je iz igre izašao Kreković. Iskusni lijevi bek može i mora puno bolje, ali ni ovo nije bilo loše.

Damian Kadzior (7,5) - Poljak je penicilin za Hajdukove ambicije. Srušio ih je i u derbiju u prosincu 2018. na Maksimiru (1-0). Prekrasno je zabio na ubačaj Oršića u 47. i imao još niz opasnih prekida. Može on spremiti loptu u gol i glavom, iako je visok tek 175 centimetara.

Arijan Ademi (7,5) - Specijalizirao se za ulaske u mat-situacije na počecima utakmica. U 2. minuti njegovu je bombu zaustavio Posavec. Zlata vrijedi za Dinamo njegova agresivnost i borbenost. U 65. minuti žestoko dobio po nogama, ali odbio zamjenu pa ga je nagradilo golom u 75.

Amer Gojak (6) - Daleko je od onih igara kakve je pružao na početku sezone. Ako želi bolji status u Dinamu morat će zapeti malo jače. Nedostajalo 

Nikola Moro (6) - Nije to izgledalo loše, ali navikao nas je mladi veznjak i na bolje. Dinamova igra išla je uglavnom preko bokova, sredina je bila nekako prazna, a od More je nedostajao završni pas u zadnju trećinu terena.

Mislav Oršić (7,5) - Ma tko kaže da krilni napadač Dinama nije u formi? Dugo ga nismo vidjeli tako raspoloženog, prolazio je Hajdukove igrače kako je htio. Sjajnu partiju okrunio kirurški preciznim ubačajem za Kadziora kojem nije bilo teško zabiti. Na sve to dodao je dva dobra prodora u kojima je izborio oba žuta, odnosno crveni karton Ismajlija.

Bruno Petković (7) - Prodrmala ga je klupa u zadnjih par susreta. Protiv Hajduka je ponovno demonstrirao par vrhunskih driblinga i primanja. Nedostajao je tek gol za još bolju ocjenu, ali pokrenuo je akciju za drugi gol.

Ušli s klupe:

Marko Đira (-) - Ušao u 76. minuti umjesto Gojaka. Pokazao dozu agresivnosti, ali igrao premalo za ocjenu.

Petar Stojanović (-) - Ušao u 82. minuti umjesto Moharramija. Igrao premalo za ocjenu.

Sandro Kulenović (-) - Ušao u igri u 93. umjesto Petkovića. Igrao premalo za ocjenu.

Trener Nenad Bjelica (7) - Taktički je nadigrao Tudora i njegova momčad definitivno više nije u krizi. Vidi se da je uspio prodrmati i Petkovića.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao