Obavijesti

Sport

Komentari 139

Morata je golom u 95. spasio Real, Dortmund utrpao šest

Morata je golom u 95. spasio Real, Dortmund utrpao šest
1

Real je čudesno preokrenuo rezultat u samo šest minuta, Sergio Agüero je zabio hat-trick, a Leicester je u debitantskom nastupu u LP-u slavio protiv Bruggea 3-0. Pep je i dalje stopostotan na klupi Cityja

VIDEO

Nakon jučerašnjih uzbuđenja koje su nam u glavnim ulogama priredili Barcelona (7-0 Celtic) i Bayern (5-0 Rostov), 1. kolo grupne faze Lige prvaka danas se nastavilo. Real je čudesno preokrenuo rezultat u samo šest minuta, Sergio Agüero je zabio hat-trick, a Leicester je u debitantskom nastupu u LP-u slavio protiv Bruggea 3-0. 

Manchester City je u odgođenoj utakmici pobijedio Borussiju Mönchengladbach rezultatom 4-0. Pep Guardiola je tako upisao sedmu službenu pobjedu u sedam utakmica otkad je sjeo na klupu 'građana', a sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu. Sergio Agüero je dvama golovima (9', 27'p) zapečatio sudbinu Nijemaca i svojoj momčadi donio veliko olakšanje u nastavku.

>> Nogometni genij ili 'uništavač' igrača: Što je Pep Guardiola?

Manchester City v Borussia Monchengladbach - UEFA Champions League Group Stage - Group C

Aguero je u 77. minuti pogodio za 3-0. Argentinac je tako postao tek drugi stranac koji je postigao dva hat-tricka u Ligi prvaka za neki engleski klub. Visoku pobjedu 4-0 potvrdio je Iheanacho golom u prvoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju debitanta u Ligi prvaka za City Leroya Sanea.

Manchester City v Borussia Monchengladbach - UEFA Champions League Group Stage - Group C

Borussia Dortmund također nije imala pretjerano težak zadatak. Izabranici Thomasa Tüchela slavili su na gostovanju kod Legije iz Varšave 6-0, koja je nakon prvih 45 minuta na poluvrijeme otišla s tri gola u mreži. Gosti iz Dortmunda su već nakon 17 minuta vodili 3-0 što su najbrže zabijena tri gola nakon 2011. godine kada je Real Dinamu na Santiago Bernabeu zabio tri gola u nepunih devet minuta. Golijadu je u 52. minuti nastavio Guerreiro, a do kraja utakmice zabili su Gonzalo Castro (76') i Pierre-Emerick Aubameyang u 87.

Ako ništa drugo, Legijini navijači pripremili su fantastičnu koreografiju. Nažalost, utakmica nije mogla proći bez navijačkih izgreda, a dio huligana tukao se s osiguranjem na stadionu.

Sporting Jorgea Jesusa skoro je priredio iznenađenje večeri. Portugalski stručnjak već je otprije dokazao da je čovjek za velike utakmice i velike klubove, a ovo mu je mogao biti jedan od pothvata karijere. Njegova momčad držala je golom Cesara Real Madrid u neizvjesnosti na Santiago Bernabeuu sve do 89. minute kada je Cristiano Ronaldo iz slobodnjaka  pogodio u lijeve rašlje za 1-1.

Real je na travnjak istrčao u vrlo jakom sastavu s Modrićem, Kroosom, Casemirom u sredini i Baleom, Benzemom i Ronaldom u napadu. No 'galacticosi' nikako nisu mogli probiti obranu Sportinga. Probavali su punih 89 minuta, a onda su u roku od šest minuta zabili dva gola. Za veliku pobjedu 'kraljeva' 2-1 pobrinuo se dvojac Alvaro Morata-James Rodriguez. Obojica su ušla s klupe, a čovjek za velike utakmice Morata, što je već pokazao par puta u Juventusu, zabio je na asistenciju Kolumbijca. Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu.

Engleski prvak Leicester uspješno je debitirao u Ligi prvaka. 'Lisice' Claudija Ranierija slavile su na gostovanju kod Bruggea 3-0 dok Porto nije usio iskoristiti igrača više od 67. minute i pobijediti Kopenhagen (1-1). Juventus i Sevilla su odigrali bez golova (Mandžukić nije igrao, Pjaca je ušao u 86. minuti), a Leverkusen je ispustio prednost od 2-0 i remizirao s CSKA 2-2 (Tin Jedvaj je susret odgledao s klupe). Danijel Subašić sudjelovao je u velikoj pobjedi Monaca kod Tottenhama na Wembleyju 2-1.

Rezultati 1. kola Lige prvaka:

  • Brugge - Leicester 0-3 (Albrighton 5', Mahrez 29', 61'p)
  • Juventus - Sevilla 0-0
  • Legia - B. Dortmund 0-6 (Gotze 7', Papastathopoulos 16', Bartra 17', Guerreiro 51', Castro 76', Aubameyang 87')
  • B. Leverkusen - CSKA 2-2 (Mehmedi 9', Calhanoglu 15'/ Džagoev 37', Eremenko 39')
  • Lyon - Dinamo 3-0 (Tolisso 13', Ferri 50', Cornet 57')
  • M. City - B. Monchengladbach 4-0 (Aguero 9', 27'p, 77', Iheanacho 90+1')
  • Porto - Kopenhagen 1-1 (Otavio, 13'/ Cornelius 52')
  • Real Madrid - Sporting 2-1 (Ronaldo 89', Morata 90+5'/ Cesar 48')
  • Tottenham - Monaco 1-2 (Alderweireld 45'/ B. Silva 15', Lemar 31')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 139

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana