Obavijesti

Sport

Komentari 47

Mumlek, Dalić, Vugrinec i ekipa vraćaju nogomet u Varaždin...

Mumlek, Dalić, Vugrinec i ekipa vraćaju nogomet u Varaždin...
6

Legende nekadašnjeg Varteksa žele vratiti gradu status prvoligaša. U NK Varaždinu sa Šafarićem, Jertecom i Kresingerom idu po naslov u trećoj ligi, a u četvrtak igraju s Mamićevim Al Nassrom

VIDEO

Znate li koji je posljednji hrvatski klub koji je prezimio u Europi? 

Hajduk? Ne. Dinamo? Malo sutra. Varteks je 18. ožujka 1999. godine odigrao posljednju europsku utakmicu nekog hrvatskog kluba na proljeće.

Varaždinci su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa pobjednika kupova izgubili na gostovanju kod Mallorce 3-1 i Španjolci su nakon 0-0 u Varaždinu prošli u polufinale. 

Tu utakmicu igrali su Zlatko Dalić i Miljenko Mumlek, a upravo su oni među legendama nekadašnjeg Varteksa, koji zajedno s Brankom Ivankovićem, Tomom Vrbnjakom i predsjednikom Stjepanom Cvekom žele vratiti gradu status prvoligaša. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nova era varaždinskog nogometa

NK Varaždin trenutno se natječe u trećoj ligi. Klub je ugašen zbog dugova, promijenio je ime, a Mumlek i ekipa za početak žele u drugu ligu. Priča o povratku prvoligaša u Varaždin doživjela je snažan uzlet prije dva mjeseca.

Okupile su se bivše legende kluba, posljednjih mjesec dana aktivno su upotpunjavali što igračku što financijsku križaljku kako bi od NK Varaždin napravili favorita za osvajanje 3. HNL – Istok. 

Šafarić, Jertec i Kresinger u pohodu na naslov

Želja je, ističu u klubu, osvajanje naslova lige s igračima koji su im trenutno na raspolaganju. Ta želja i ne čini se tako daleka od stvarnosti.

Na pripremama kluba nalaze se nekoć velika imena hrvatskog nogometa kao što su Nikola Šafarić, Dario Jertec i Dino Kresinger te Ivan Režić pojačana s ponajboljim igračima iz Varaždina i okolice. 

U pričama oko kluba aktiviran je i veliki broj lokalnih poduzetnika što je samo dokaz da u Varaždinu misle ozbiljno i da svi očekivaju brzi povratak prvoligaškog nogometa u grad baroka.

- Ovo je do sada najozbiljnija priča o povratku kluba na stare staze slave. Potvrda o tome da se misli i želi napraviti ozbiljan posao je i više nego odličan odaziv bivših igrača i ljudi koji su radili u klubu - rekao je Stjepan Cvek, novi predsjednik NK Varaždin.

Dario Jertec, bivši član Varteksa, Dinama, Rijeka i Hajduka sa bogatim igračkim iskustvom i u inozemstvu i ove sezone pojačat će vezni red Varaždinaca.

- U klubu i oko kluba se stvorila odlična atmosfera, počeli smo jako dobro s pripremama i nova pojačanja zasigurno nam daju ogromnu dozu optimizma da ostvarimo cilj ulaska u drugu ligu - rekao je Jertec.

U četvrtak protiv Mamićevog Al Nassra

Kako bi potakli povratak Varaždinaca na stadion, ponajviše roditelja s djecom, za prvu pripremnu utakmicu u Varaždinu su dogovorili gostovanje jednog od najtrofejnih klubova s Bliskog Istoka – Al Nassra iz glavnog grada Saudijske Arabije, Rijada kojeg odnedavno vodi bivši trener Dinama Zoran Mamić. 

Ovo je definitivno jedno od najzvučnijih sportskih gostovanja u Varaždinu u poslijednih nekoliko godina.

- U četvrtak pozivamo sve prijatelje nogometa da dođu i uvjere se u ozbiljnost same priče i da nam daju podršku u našim nastojanjima. Jedna od najvećih želja nam je ponovni povratak gledatelja na stadion kako bi svi zajedno dali podršku ovoj lijepoj priči, povrtaku nogometa u Varaždin - ističe Cvek.

Utakmica počinje u 18.30 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Sljedeći korak u klubu je ističu, vraćanje imena Varteks.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka