Obavijesti

Sport

Komentari 116

De Gea i crna mačka zaustavili razigrani Liverpool na Anfieldu

De Gea i crna mačka zaustavili razigrani Liverpool na Anfieldu
13

NIŠTA - NIŠTA Utakmica na Anfieldu je završena bez golova zahvaljujući impresivnom golmanu Uniteda De Gei. Izvadio je nekoliko teških lopti, a Mouov pragmatični nogomet posve je otupio Kloppov presing...

VIDEO

Najveći derbi engleskog nogometa završio je najnepopularnijim rezultatom 0-0. Liverpool i Manchester United odigrali su svoj 53 remi u 197. međusobnoj utakmici čime će svakako zadovoljniji biti gosti.

Uoči početka utakmice, točnije za vrijeme zagrijavanja, terenom je prošetala crna mačka. Morala je nekome donijeti nesreću...

Lovren siguran u obrani 'redsa'

Jose Mourinho odlučio se primarno posvetiti vlastitoj defenzivi što se manifestiralo u prvih 45 minuta. Ne možemo reći da se radilo o anti-nogometu, no klasična pragmatičnost 'crvenih vragova' posve je otupila karakteristični presing kakvog preferira Jurgen Klopp. 

To se posebno demonstriralo u prvih 45 minuta gdje nismo vidjeli ništa od igre, niti jednu izglednu prigodu. Obje su momčadi držale čvrst gard u svojoj polovici, a tu treba istaknuti našeg reprezentativca Dejana Lovrena koji je cijelu utakmicu odigrao suvereno i rutinski u tandemu s Kameruncem Joelom Matipom.

Tek u 54. minuti zaprijetili su gosti. Paul Pogba pronašao je Zlatana Ibrahimovića sjajnim proigravanjem, no Ibra je netipično reagirao -  umjesto udarca u okvir gola Lorisa Karuisa išao je na asistenciju što je ispalo loše jer nikog nije bilo na upućenoj lopti.

Dvije fenomenalne obrane španjolske 'hobotnice'

Tri minute poslije, zasjao je po prvi puta na utakmici Španjolac David de Gea. Sjajno je tukao Nijemac Emre Can iz blizine, ali de Gea je fantastično obranio taj šut.

U 70. je minuti nova jedinica reprezentacije Španjolske napravila je obranu utakmice prekrasnom paradom. S nekih 25 metara opalio je brazilski čarobnjak Coutinho, međutim, parada Unitedovog velemajstora na golu definitivno će ući u uži krug golmanskih obrana sezone u Premiershipu.

Uniteda je poraza morao spašavati i Antonio Valencia. U 84. minuti Can je lijepo proigrao Firmina koji je pokušao to realizirati, ali brzonogi Ekvadorac fantastičnim je uklizavanjem izvukao ovaj zicer i spasio United od naleta Brazilca.

United postavio neslavan rekord

Liverpool je pokušavao nametnuti presing i igrati svoj napadački nogomet, ali ako je tko majstor za 'ugušiti' utakmicu, to je iskusni portugalski lisac Jose Mourinho.

Manchester United je večeras imao najmanji posjed lopte u svojoj povijesti u Premiershipu - 34% jasno oslikava tko je tu pokušavao graditi igru, a tko igrati povučenije.

United je bez pretjerane igre došao do boda, boda koji ih bodovno neće pretjerano pogurati, ali sigurno hoće barem nakratko zaustaviti poletne 'redse' u lovu na liderske pozicije koje okupiraju Manchester City i Arsenal.

VIDEO: SAŽETAK UTAKMICE

8. kolo engleskog Premiershipa

Liverpool - Manchester United 0-0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve