Obavijesti

Sport

Komentari 0

Na Erste Plavoj ligi u Osijeku nastupilo više od 600 djece

Na Erste Plavoj ligi u Osijeku nastupilo više od 600 djece
4

Po dvoje prvoplasiranih u svakoj disciplini i kategoriji izborilo je nastup na finalu u Zagrebu, koje se održava u sklopu Boris Hanžeković memorijala

VIDEO

U Osijeku su održane kvalifikacije Erste Plave lige 2024 na kojima je nastupilo više od 600 učenica i učenika 1. do 6. razreda škola iz cijele županije. Natjecanje s otvorili glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, predsjednica AK Slavonija-Žito Zvjezdana Tuma Pavlov i predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat.

Po dvoje prvoplasiranih u svakoj disciplini i kategoriji izborilo je nastup na finalu u Zagrebu, koje se održava u sklopu Boris Hanžeković memorijala. Iako je, naročito u mlađim dobnim uzrastima, mnogima nastup na Erste Plavoj ligi u Osijeku bio prvi susret sa sportom, neki od učenika na ovom natjecanju sudjeluju već godinama.



Jedna od njih je i Mia Rajić, učenica 6. razred OŠ Vladimir Nazor iz Đakova, pobjednica u trčanju na 60 metara.

Erste Plava liga 2024 startala u Puli, Veli Vrh najbrojnija škola
Erste Plava liga 2024 startala u Puli, Veli Vrh najbrojnija škola

- Jako volim atletiku, a naročito trčanje. Omiljene sportašice su mi Sandra Perković Blanka Vlašić. Vidjela sam ih uživo na finalu Erste Plave lige u Zagrebu i to mi je ostalo u najljepšem sjećanju. Inače, voljela bih osim atletike probati još i rukomet, odbojku i tenis -  kaže Mia.

U atletici su se na Erste Plavoj ligi okušali i nekima kojima ona nije prvi sportski izbor, poput Filipa Kalinkova, učenika 6. razreda OŠ August Šenoa.



- Ja treniram nogomet i borilački sport krav magu, a ovdje sam se natjecao u skoku u dalj i trčanju na 60 metara. Mislim da je atletika jako zabavna i da bi se svi trebali okušati u tom sportu. Meni je upravo Usain Bolt, uz Mikea Tysona, najdraži svjetski sportaš“, rekao je Filip.

Vrlo je svestrana Lana Barišić, učenica 6. razreda OŠ Miroslav Krleža koja ima puno sportskih želja.

Erste Plava liga ulazi u svoju 12 sezonu: Ulaznica u svijet sporta
Erste Plava liga ulazi u  svoju 12 sezonu: Ulaznica u svijet sporta



- Treniram atletiku, ali jako volim i odbojku. Omiljene sportašice su mi Blanka Vlašić i Sandra Perković i nadam se da ću ih upoznati na finalu u Zagrebu. Volim sport jer me smiruje kad sam, primjerice, u stresnim situacijama u vezi sa školom. Trčanje me baš uvijek smiruje. Voljela bih se okušati i u skoku u dalj jer vjerujem da bih mogla skakati preko pet metara te u skoku u vis jer bih već sad uz dobru tehniku mogla preko 150 cm. Voljela bih i bacati koplje -  pojašnjava Lana.



Osijek je grad sporta, a od sada će pristup najmlađih sportu biti još jednostavniji. Sva djeca iz Osijeka i okolice koja žele trenirati atletiku mogu preko platforme MVPiz.com ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Slavonija-Žito Osijek.

Erste Plava liga 2024 nastavlja se 4. svibnja kvalifikacijama u Makarskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union