Obavijesti

Sport

Komentari 15

Na golu Juventusa je 'klaun', a njegovoj momčadi se ne zabija

Na golu Juventusa je 'klaun', a njegovoj momčadi se ne zabija
1

NEKAD JE IGRAO Legendarni Gianluigi Buffon do 12. godine bio je veznjak u Perticati, filijali Intera. Divio se Nicoli Bertiju i Marcu Tardelliju, a SP 1990. pamti po Thomasu N'Konu

VIDEO

Tata je bacao kuglu i dizao utege, a mama je bacala disk. Što bih drugo radio nego nešto s rukama. Uostalom, ja sam, priznajem, prilično lijen, zato sam i krenuo prečacem, odnosno zato sam postao golman. Kao golman ne moram puno raditi, rekao je Gianluigi Buffon (38), legendarni golman Juventusa.

Zato je Buffon i odustao od trčanja za loptom i s njom. Do 12. godine bio je veznjak Perticate, filijale Intera, no onda je navukao rukavice.

Ne zna igrati nogomet

- Nikad nisam naučio igrati nogomet, tehnika mi je vrlo bazična. Zato sam izabrao mjesto golmana, koji mora u trenutku donositi odluke o kompleksnim situacijama - rekao je Buffon, koji je nazvao sina Louis Thomas, po kamerunskom golmanu Thomasu N’Konu.

- SP u Italiji 1990. pamtim samo po njemu - kaže Buffon.

Prije 13 godina borio se s depresijom. Kaže da je u tih nešto više od šest mjeseci bio na rubu.

Gigi mazohist

- Spasio me odlazak psihijatru. Prije sam mislio da oni zarađuju novac na nesigurnim ljudima, da su obični prevaranti, no pogriješio sam - kaže Buffon, čije prezime znači “klaun”.

- Puno vičem na terenu, ali znate da psi koji laju ne grizu. Klaun? Više bih rekao da sam mazohist. Kao golman znam da ću kad-tad primiti gol i da neću zbog toga biti sretan, no ipak svaki dan dođem na posao - istaknuo je Buffon, koji je za Parmu debitirao 1995., sa 17 godina. Odlično je branio te sezone, a za seniorsku reprezentaciju prvi je put branio dvije godine kasnije.

- Današnjim golmanima je teže nego meni kad sam krenuo s karijerom. Lopte su brže, novi materijali od lopti čine rakete. A i trava je drukčija - kaže golman Juventusa.

To ide na ruku njegovu suigraču i napadaču Juventusa Gonzalu Higuainu (28), koji je, malo je poznato, rođen u Francuskoj, u Brestu, gdje je njegov otac Jorge Higuain igrao za istoimeni klub.

Agenta zaključao u autu

U Argentinu je otišao s 10 mjeseci, no ima putovnicu i Argentine i Francuske. Higuain je tek je jedan od tri igrača koji su igrali za “gauče” na SP-u a koji su rođeni izvan Argentine. A uz Batistutu i Stabilea jedan je od tri Argentinca, koji su zabili hat-trick na Svjetskom prvenstvu. Obožava poker, kupio je gitaru, no samo da bi je gledao. Zaboravan je te je jednom ostavio agenta zaključanog u automobilu nekoliko sati.

Od Mandžukića je zabio četiri gola više

I Gonzalo Higuain i Mario Mandžukić ove sezone nastupili su na šest utakmica u Serie A za Juventus. Argentinac je u 304 minute zabio četiri gola, dok Mandžukić u 326 minuta još nije zatresao mrežu.

Šemper se rodio, a Buffon je bio na SP-u

Gianluigi Buffon za Parmu je debitirao u studenom 1995., a dvije godine kasnije prvi je put branio za Italiju. Golman Dinama Adrian Šemper rodio se u siječnju 1998., a te godine Buffon je prvi put otišao na SP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu