Obavijesti

Sport

Komentari 29

Najskuplji ikad bio u elementu, Austrijanci izveli čudo u Rimu

Najskuplji ikad bio u elementu, Austrijanci izveli čudo u Rimu
7

Treći gol Manchester Uniteda djelo je najskupljeg igrača svijeta. Paul Pogba je pogodio s 20 metara na povratnu loptu Jessea Lingarda u desne rašlje Volkana Demirela

VIDEO

Centralna utakmica trećeg kola Europske lige igrala se u terminu od 21:05 na Old Traffordu između Manchester Uniteda i Fenerbahčea. Jose Mourinho odlučio je izmiksati momčad pa je tako večeras od prve minute zaigrao Wayne Rooney u napadu umjesto Zlatana Ibrahimovića.

Pogba se razigrao protiv Fenera i zabio golčinu

Na veselje svih pristalica 'crvenih vragova' konačno je proradio igrač od 105 milijuna eura, Paul Pogba. Zabio je dva gola i to već u prvom poluvremenu.

United je poveo u 31. minuti golom iz penala Paula Pogbe, a samo tri minute poslije, domaći su dobili i novi penal kojeg je u gol pretvorio Anthony Martial.

Posve rastrojena turska momčad treći je primila u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, a taj pogodak djelo je najskupljeg igrača svijeta. Pogba je pogodio s 20 metara na povratnu loptu Lingarda u desne rašlje gostujućeg golmana Volkana Demirela.

Niti u drugo poluvrijeme Turci nisu krenuli slavno. Odmah ih je načeo engleski reprezentativac Jesse Lingard golom za 4-0 u 48. minuti. Zabio je to mladi ofenzivac na asistenciju starog rutinera Waynea Rooneyja. 

Robin van Persie, čovjek koji je ne tako davno uveseljavao navijače današnjeg domaćina zabio je za Fener počasni gol u 83. minuti. Po povratku na sretno mjesto izjavio je kako mu je drago što se vratio 'svom domu' što je posebno zasmetalo pristalicama Arsenala gdje je dugi niz godina igrao prije prelaska u redove ljutog rivala iz Manchestera. Tribine 'kazališta snova' su ga pozdravile gromoglasnim pljeskom.

U drugoj utakmice ove skupine nizozemski je Feyenoord dobio ukrajinski Zoriju 1-0 golom Jorgensena iz 55. minute. 

Austrijanci šokirali Romu

Spektakl je viđen u Rimu. Na Olimpicu je Roma kao favorit dočekala bečku Austriju i ta je utakmica završila 3-3. Krenulo je loše po domaće, u 16. je minuti Holzhauser zabio za 0-1, međutim Stephan El Shaarawy lijepim lobom izjednačuje na 1-1 samo tri minute poslije.

Preokret se dogodio u 34. minuti. Francesco Totti asistirao je popularnom 'faraonu' koji je to pretvorio u 2-1. Činilo se kako su Rimljani preuzeli kontrolu, a potvrda toga je stigla u 69. minuti golom Florenzija.

No, onda je uslijedilo manje čudo. Kudikamo, barem na papiru slabiji protivnik, uspio je u samo dvije minute utišati domaće navijače. Prokop je pogodio u 82., a Kayode u 84. za veliki povratak u utakmicu kluba našeg bivšeg reprezentativnog veznjaka Ognjena Vukojevića koji je svih 90 minuta proveo na klupi.

Još jedan hrvatski internacionalac na terenu bio je stoper Petar FIlipović, on je pak odigrao cijelu utakmicu.

Zanimljivo je također bilo i u Irskoj. Dundalk, klub koji senzacionalno gura u Europi ove sezone, večeras je ozbiljno namučio ruske bogataše Zenit. Poslije prvog poluvremena u kojem im Rusi nisu zapucali u okvir gola, uspjeli su povesti u drugom golom Bensona u 52. minuti.

Držali su se sve do 71. a onda je krivo ispucavanje domaćeg golmana Save iskoristio Robert Mak sigurnom realizacijom, da bi Zenitov najbolji igrač Giuliano u 77. zabio za 1-2. U 91. minuti Mauricio je promašio penal za 1-3.

Rezultati utakmica igranih od 21:05

Pregled svih tablica pogledajte ovdje.

Skupina A 

Feyenoord Rotterdam - Zorja Lugansk 1-0
Manchester United - Fenerbahče Istanbul 4-1

Skupina B

Olympiakos Pirej - Astana 4-1
Young Boys Bern - APOEL Nikozija 3-1

Skupina C

Mainz 05 - Anderlecht 1-1
St. Etienne - Qabala 1-0

Skupina D

Dundalk - Zenit St. Petersburg 1-2
AZ Alkmaar - Maccabi Tel Aviv 1-2

Skupina E

AS Roma - Austria Beč 3-3
Viktorija Plzen - Astra Giurgiu 1-2

Skupina F

Genk - Athletic Bilbao 2-0
Rapid Beč - Sassuolo Calcio 1-1

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve