Obavijesti

Sport

Komentari 64

Nasljednik Šukera: Mikša neće, posao želi Saša Pavličić-Bekić

Nasljednik Šukera: Mikša neće, posao želi Saša Pavličić-Bekić
1

Ne mogu vam ni potvrditi ni demantirati da sam ja nečiji kandidat za mjesto predsjednika HNS-a, Saša Pavličić-Bekić nije demantirao. Nešto se definitivno ‘kuha’ u savezu, na zadnjem katu Hiltona...

VIDEO

Davor Šuker uskoro će postati bivši predsjednik HNS-a i povući se na poziciju koju je od prvoga dana mandata priželjkivao, na poziciju člana Izvršnog odbora Uefe, a već je započela utrka za njegovim nasljednikom, koji bi trebao spojiti nemoguće.

S jedne strane mora osigurati da stvarni vladari hrvatskog nogometa to i ostanu, a s druge primiriti sve veći broj onih koji su nezadovoljni stanjem u hrvatskom nogometu.

Čim je vijest o Šukerovom odlasku ugledala svjetlo dana, krenula su prva imena potencijalnih nasljednika.

Prvi među njima bio je bivši predsjednik saveza Branko Mikša, koji je danas počasni predsjednik. Mikša je i danas duboko unutra, dobro poznaje prilike i sve što se događa, a prije mjesec dana bio je i vođa delegacije na nedavnom reprezentativnom izletu na China Cupu. Iako je prije par dana izjavio kako on nije kandidat zbog pozne dobi, nije nemoguće da ga stvarni vladari hrvatskog nogometa nagovore, jer su njegove poruke melem za njihove uši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugo ime, koje se često spominje u kontekstu čelnih funkcija hrvatskog nogometa je Duško Grabovac, a njegovo imenovanje bi posve sigurno pozdravili Riječani. Riječ je o čovjeku koji je dugi niz godina bio glavni tajnik HNS-a, obnašao razne dužnosti u tijelima Uefe, no ni on, poput Mikše, nije otvoreno pokazao oduševljenje za posao koji mu se navodno nudi.

Treće ime moglo bi biti veliko iznenađenje za širu javnost, no ne i za dobro upućene u prilike u HNS-u. Umjerena struja ljudi unutar saveza, da ima i takvih, voljela bi na funkciji predsjednika vidjeti novo, svježe lice, čovjeka čija prošlost neće opterećivati odnose unutar hrvatskog nogometa. Njihov kandidat je odvjetnik Saša Pavličić-Bekić, koji trenutno obnaša dužnost disciplinskog suca HNS-a.

Bekić bi sasvim sigurno bio osvježenje, a u prilog mu ide i dosadašnji rad. Nije se libio donijeti ni najteže odluke i kazne, poput primjerice kazne od 27.000 kuna Alojziju Šuprahi zbog napada na predsjednika Hajduka Marina Brbića. Za razliku od svojeg prethodnika Krešimira Vlajčevića, koji se dokazivao drakonskim kaznama na Hajduku, a dokazano mu je da je i posuđivao novac od Dinama, Pavličić je od starta zauzeo konstruktivniji stav, i njegove kazne su puno lakše prihvaćane.

Iako Hajduk ne sudjeluje u ovoj ‘utakmici’, odnosno, zalaže se za model prema kome bi se najprije provela usklađivanja svih županijskih saveza sa Zakonom o sportu, a tek potom održala izborna Skupština, te na demokratski način izabralo novog predsjednika i vodstvo, sigurno da bi im u ovom prijelaznom razdoblju Pavličić bio najprihvatljivije rješenje jer je imao korektne odnose i s Brbićem i s Kosom.

Pavličić je bio pod posebnim povećalom zbog kazne Andrijaševiću i pražnjenja sjeverne tribine Poljuda nakon čega su ga navijači na društvenim mrežama napadali i povezivali ga sa Zdravkom Mamićem. No, činjenica je da on nije Mamićev čovjek poput većine u HNS-u... Pavličić nikad nije krio da je navijač Dinama, no svoju klupsku ljubav nije miješao s poslom, pa je tako u njegovom mandatu Dinamo najkažnjavaniji klub u HNL-u.

Nazvali smo ga za provjeru informacije, djelovao je prilično iznenađeno, no nije rekao zanima li ga pozicija čelnog čovjeka Saveza.

- Ne mogu vam ni potvrditi ni demantirati da sam ja nečiji kandidat za mjesto predsjednika HNS-a - kratko nam je kazao Pavličić.

Dakle - nije demantirao. Nešto se definitivno ‘kuha’ u savezu, na zadnjem katu Hiltona...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu