Obavijesti

Sport

Komentari 28

Na gol ste stavili Šolu, a danas biramo dalje: Na redu su krila...

Na gol ste stavili Šolu, a danas biramo dalje: Na redu su krila...
1

Nakon što smo u Vladi Šoli pronašl golmana, danas nastavljamo dalje. Kroz našu povijest Hrvatska je imala odlična krila pa smo ispred vas postavili težak zadatak da odaberete dva najbolja

VIDEO

Vas preko 3000 je u našoj prvoj anketi s preko 60 posto glasova na gol stavilo Vladu Šolu, a sad nastavljamo sa sastavljanjem ultimativne momčadi 'Kauboja'. Danas biramo igrače na krilnim pozicijama.

Desna krila:

Slavko Midžor

Pet zlatnh medalja s Hrvatskom, najbolji strijelac u povijesti reprezentacije, najbolji strijelac na OI-ju 2004, sve to i još puno toga ostvario je u svojoj karijeri Mirza Džomba. Još jedan nevjerojatan podatak kaže da je Mirza Džomba između 1996. i 2012. godne svake godine, osim 2000. postao i državni prvak. Uspio je to sa Zagrebom, Veszpremom, Ciudad Realom i Kielceom.

Marko Lukunić/Pixsell

Još jedan velikan kojI je držao naše desno krilo je Irfan Smajlagić. Bio je član legendarne generacije koja je Hrvatskoj na OI-ju 1996. donijela zlatnu medalju. Irfan je u pohodu sudjelovao s 31 golom. Posebno ga s tih Igara pamte Amerkanci kojma je zabio 11 golova, a na Olimpijskim igrama nastupio je i za reprezentaciju Jugoslavije.

Goran Stanzl/Pixsell

S Hrvatskom je sudjelovao na OI-ju 2012 gdje je osvojio brončanu medalju, ali one 2008. je propustio, pretpostavljamo da pamtite i zbog čega. Naime, Ivan Čupić se poskliznuo, pokušao uhvatiti za ogradu, ali nažalost vjenčani prsten je zapeo i Ivan je ostao bez prsta. Hrabrom Čupiću to nije smetalo u daljnoj karijeri, pa i danas igra na vrhunskoj razini.

REUTERS/PIXSELL

Zlatku Horvatu su bronce obilježile reprezentativnu karijeru. Sad je s 'Kaubojima' u Francuskoj i nastavlja raditi ono što najbolje zna - zabijati golove. U dosadašnjem dijelu turnira zabio ih je 11 i četvrti je naš strijelac.

 

Lijeva krila:

Sanjin Strukić

Pet puta je proglašen za najboljeg igrača Hrvatske, četiri puta je bio najbolji strijelac, a uspio je postati i najbolji strijelac na Olimpijskim igrama u Atlanti s 43 postignuta gola. Naravno, riječ je o Patriku Ćavaru. Do 2007. bo je i najbolji strijelac u povijesti, ali onda se pojavio Džomba. Uz sve to, Ćavar je hrvatski rekorder po osvojenim Ligama prvaka - pet puta mu je to pošlo za rukom. Za Hrvatsku je nastupio u prvom povijesnom nastupu protiv Japana.

Slavko Midžor

Simpatični Nikša uvijek je bio tu kad smo ga trebali. Pogađao je iz nemogućih kutova, letio zrakom, a uspio je  zapjevati "brateca Martina". Nikša Kaleb s Hrvatskom ima dva zlata - ono s OI-ja 2004 i zlato iz Portugala 2003 sa SP-a.Većinu kariijere Kaleb je proveo igrajući za svoj voljeni Metković.

Goran Stanzl/PIXSELL

Idući na redu je naš ponajbolji igrač na aktualnom SP-u u Francuskoj. Manuel Štrlek postigao je već jako puno u karijeri i jedan je od onih uz koje će mlađi igrači stasati idućih godina. Na EP-u 2009. izabran je za najbolje lijevo krilo turnira, a nadamo se da će uspjeh ponoviti i u Francuskoj. S Hrvatskom zasad najčešće osvaja bronce - ima jednu s Olimpijskih igara, jednu sa Svjetskog prvenstva, dvije s Eura, a osvojio je i jedno srebro na Euru 2010. godine. U Francuskoj je u tri utakmice zabio 13 golova.

Vladimir Jelčić Mana je zlatno krilo iz Atlante, gdje je svojim golovima vodio do trofeja Šveđanima je zabio tri, Rusima, Amerikancima, Kuvajćanima i Švicarcima po dva. Neko vrijeme bio je u Kuvajtu, a radio je i kao pomoćni trener Zagreba. 

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora
Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'