Obavijesti

Sport

Komentari 53

"Ne idemo tek tako u Rijeku, pa dva mjeseca nismo izgubili"

"Ne idemo  tek tako u Rijeku, pa dva mjeseca nismo izgubili"
1

Tablica govori da su oni prva momčad prvenstva, da nemaju poraza, ali ne mogu reći da su favorit u smislu da mi idemo tamo, pa što bude, rekao je Kožulj prije derbija Rijeke i Hajduka na Rujevici

VIDEO

Zvonimir Kožulj u Hajduk je stigao ljetos i ovo mu je prvo gostovanje na Rujevici (subota, 15 sati) kod vodeće Rijeke. Iako se po igri, stanju na ljestvici i zadnjem Jadranskom derbiju Rijeka nameće kao favorit, Kožulj naglašava kako i Hajduk dva mjeseca nije poražen i vjeruje u pozitivan ishod u subotu.

Što očekujete od subotnjeg Jadranskog derbija?

- Bit će to jako teška utakmica za nas. Rijeka je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala najkonstantniju formu i najbolju igru, što dokazuje i njihov bodovni saldo. Sigurno je da će nam trebati gol ili dva ako se želimo nadati bodovima, jer oni igraju izuzetno ofenzivno na svom terenu. Mi moramo odigrati kompaktno, kao što smo igrali u Europi, jedino se tako možemo nadati dobrom rezultatu.

Je li Osijek sa svojom agresijom i muškom igrom bio dobar uvod za Jadranski derbi?

- Sigurno da je, moramo u subotu ponoviti mušku i agresivnu igru, drugačije se ne može pobijediti bilo koga od prve četiri momčadi. Protiv Osijeka smo pokazali da se možemo nositi s takvim protivnicima, nadam se da ćemo to ponoviti i na Rujevici.

Važan teret morat će iznijeti vezni red. Jeste li spremni za to?

- Protiv Dinama se pokazalo da je najvažnije da svi igramo skupa, od napadača koji čine prvi blok, preko veznog reda, do obrane. Ta gustoća smanjuje protivnikove šanse.

Može li Hajduk zatvorenom formacijom do bodova?

- Naravno da ne, svi koji su na Rujevici pokušali igrati zatvoreno, nisu napravili željeni rezultat. Trener od nas traži da igramo agresivnije, da napadamo loptu što dalje od gola i mi ćemo se tako i postaviti.

Je li vam ružan poraz u prvom dijelu dodatni motiv?

- Bio je to plod spleta različitih okolnosti. Svi smo u mislima bili na utakmici s Maccabijem, koja je za nas bila jako važna, zbog nje trener nije mogao ni koristiti sve igrače, koji bi donijeli kvalitetu i iskustvo i zato se i dogodio taj poraz. On sigurno nije prava slika naše momčadi, koja je u ovoj sezoni poražena svega tri puta. Više od dva mjeseca nismo poraženi, a upravo Rijeka nas je zadnja dobila.

Je li Rijeka favorit?

- Tablica govori da su oni prva momčad prvenstva, da nemaju poraza, ali ne mogu reći da su favorit u smislu da mi idemo tamo, pa što bude. Imamo i mi svoje adute, dva mjeseca bez poraza daju nam dodatno samopouzdanje i svakako zaslužujemo respekt svakoga, pa tako i Rijeke. Imamo se i mi čemu nadati u Jadranskom derbiju.

Tko je posebno opasan od Riječana?

- Rijeka postiže dosta golova, ali nemaju izrazitog strijelca. Od kad je otišao Bezjak, prijete i Vešović, i Gavranović, i Andrijašević... Teret se rasporedio na više igrača, što je za njih jako dobro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...