Obavijesti

Sport

Komentari 8

Neki novi klinci: Henry, Davids i Gerrard dobili su nasljednike

Neki novi klinci: Henry, Davids i Gerrard dobili su nasljednike
1

EP '16 nam donosi neka nova, mlada imena. Izabrali smo pet najboljih mladih igrača, ujedno i nasljednika bivših proslavljenih nogometaša iz raznih reprezentacija

VIDEO

Francuski Euro donosi i neke nove klince, mlade igrače koji bi mogli ugrabiti svojih 'pet minuta' slave. Važno je napomenuti u startu da mnogi mladi igrači nisu u prvom planu svojih izbornika, budući da se oni, logično, odlučuju za provjernije solucije. 

Baš iz tog razloga, nismo zaboravili Antu Ćorića, Kingsleya Comana, Marcusa Rashforda i Divocka Origija, nego smo prednost dali petorici igrača koji imaju objektivne šanse za veću minutažu na francuskim travnjacima.


Novi mezimac Pepa Guardiole

Sin bivše njemačke prvakinje u ritmičkoj gimnastici Regine Weber i bivšeg reprezentativca Senegala, Souleymana Sanea. Leroy tako ima njemačku i francusku putovnicu, no sasvim je logično da je izabrao Njemačku, budući da je u njoj napravio prve nogometne korake.

Danas je igrač Schalkea za kojeg se otima pola Europe. Pep Guardiola silno ga želi na Etihadu i spreman je izdvojiti pozamašnu svotu novca kako bi ga privolio u Englesku. 

Kad je riječ o Euru, Leroy Sané (20) će se boriti za jednu od pozicija iza napadača jer je po prirodi ofenzivni vezni. Otpadanje Marca Reusa otvara mu dodatan prostor, a konkurenciju ima u Wolfsburgovom Julianu Draxleru koji se nameće kao najozbiljnija zamjena za Dortmundovog ofenzivca.

Lakonogi Anthony Martial neodoljivo podsjeća na Thierryja Henryja

Kad Manchester United odluči za nedokazanog devetnaestogodišnjaka isplatiti 50 milijuna eura, onda je jasno o kakvom se talentu radi. U blijedoj sezoni kompletne momčadi kao što je bila prošla Unitedova, Francuz je bio jedan od najzapaženijih u redovima 'crvenih vragova'. Odigrao je 56 utakmica, zabio 18 golova i podijelio devet asistencija.

Figurom i elegantnim pokretima podsjeća na legendarnog Thierryja Henryja i uz Kingsleya Comana predvodi novu, itekako talentiranu generaciju Francuza. Na predstojećem Euru vjerojatno neće biti u prvom planu izbornika Deschampsa, no ako netko može preokrenuti ritam utakmice svojim ulaskom u igru, onda je to sigurno neuhvatljivi Anthony Martial (20).

Švicarci pak imaju svog 'Balotellija', ali...

Njemački ga Transfermarkt cijeni na 20 milijuna eura i to je cifra koju mnogi klubovi diljem Europe žele instantno isplatiti njegovom klubu, Baselu. Rođen je u Kamerunu, a 2010. stigao je u Basel za kojeg je debitirao 13. ožujka 2014. 

Do danas je odigrao 61 utakmicu i zabio 18 golova, dok je za seniorsku vrstu Švicarske dao jedan gol u deset nastupa. Djeluje doista kompletno jer posjeduje fizičku snagu i eksplozivnost, tehničku kvalitetu i preciznu završnicu. 

Ono što ga ističe njegova je skromnost, on ni u kojem trenutku ne stavlja sebe ispred momčadi. Otkrio je kako mu Mario Balotelli predstavlja inspiraciju, budući da su po nogometnim predispozicijama vrlo slični. Međutim, Breel Embolo (19) djeluje kudikamo ozbiljnije.

Obožavatelj Gerrarda je izrastao u nasljednika svog idola

Bamidele Jermaine 'Dele' Alli rođen je 11. travnja 1996. u Milton Keynesu. U jedanaestoj godini priključio se omladinskom pogonu MK Donsa i pet godina kasnije debitirao u seniorskoj konkurenciji. Odigrao je 62 utakmice u matičnom klubu prije nego ga je zapazio Tottenham koji ga je Donsima platio oko 6 milijuna eura.

Sredinom prethodne sezone uspio se ustaliti u prvom sastavu Mauricija Pochettina zahvaljujući sjajnim igrama u veznom redu Spursa.

Njegov veliki uzor iz djetinjstva je Steven Gerrard, a omiljeni klub Liverpool. Za sezonu 15/16 proglašen je najboljim mladim igračem engleskog Premiershipa, sasvim zasluženo. Stigao je zabiti 10 golova te upisati 11 asistencija u 46 nastupa za londonski klub prošle sezone.

Izbornik Roy Hodgson ga vidi u centrali veznog reda i to kao prvotimca. Jer, nema se što čekati, Dele Alli (20) je doista fantastičan mladi igrač kojem je potrebno vremena i prostora za potpunu eksploziju.

Iz Portugala nam stiže naprednija verzija Edgara Davidsa

Nema još niti 19 godina, a igrač je Bayerna. I ne samo to, bavarci su za njega platili Benfici 35 milijuna eura. Riječ je o vrlo prilagodljivom igraču koji se jednako kvalitetno snalazi u oba pravca. Nazad pokriva svoj prostor, a naprijed je učinkovit i kreativan. Fizički je vrlo snažan za svoje godine, a tehnički vrlo kvalitetan. Jednom riječju - kompletan.

Za Benficu je prošle sezone odigrao 47 utakmica i zabio šest golova, no kod ovakvih igrača statistika je uvijek u drugom planu zbog spomenutog doprinosa u oba pravca. Ovakav tip igrača se ne štedi ni u kojoj fazi, dok Sanchesov nadimak puno toga oslikava.

Zbog čupave frizure Renata Sanchesa (18) uspoređuju s velikim nizozemskim veznjakom, Edgarom Davidsom. Priznat ćemo, postoje određene sličnosti, što na nogometnom, što na fizičkom segmentu oba veznjaka.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
BOKSAČKI SPEKTAKL

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Borit će se za privremenu IBF titulu svjetskog prvaka
HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje