Obavijesti

Sport

Komentari 58

Nije dobro: Ma dosta je bilo te mržnje, vratite nam veliki derbi

Nije dobro: Ma dosta je bilo te mržnje, vratite nam veliki derbi
5

Ne može se vratiti vrijeme u kojem su navijači Dinama i Hajduka zajedno išli na derbi, ali se može ublažiti retorika. Treba više razgovarati, rekao nam je Barišić

VIDEO

Uvod u derbi na Poljudu bio je vatren. I s jedne i s druge strane dolazile su otrovne strelice. Zoran Mamić, Marin Brbić, Torcida... Svi su se razbacivali teškim riječima uoči obračuna na Poljudu.

Hajduk je tražio strane suce za derbi, Zoran Mamić je odgovorio kako bi bilo najbolje da sude Torcida, Marin Brbić i Ljubo Pavasović Visković. Zatim je “bocnuo” predsjednika Hajduka dan prije utakmice, a ovaj mu nije ostao dužan. Javila se i Torcida, koja je poslala poruku u kojoj poziva na mržnju.

Kasnije je ta poruka u kojoj pozivaju na mržnju i lomljenje promijenjena, malo su je ipak ublažili.

Nisu ovo dobra vremena za naš najveći derbi. Jedan od onih koji pamte puno ljepša vremena kad je riječ o derbiju predsjednik je Dinama Mirko Barišić. On je desetljećima u klubu iz Maksimira.

- Naravno da nije dobro da se dižu tenzije, žao mi je što je to tako - rekao nam je jučer nekoliko sati prije početka utakmice na Poljudu predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Svjestan je i on kako se ona vremena kad se skupa išlo na utakmice u Zagrebu i kad su navijači “bilih” i “plavih” sa zastavama bili jedni do drugih ne mogu vratiti, ali se neke stvari ipak trebaju promijeniti u budućnosti.

- Ne može se vratiti to vrijeme, ali se može ublažiti retorika. Treba više razgovarati. Nažalost, nema više niti zajedničkog ručka klubova na dan derbija. Tu se može puno toga napraviti. Neke se stvari ponovno trebaju pokrenuti - dodao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Ne trebaju navijači više zajedno ići na tribine, to je, naravno, iluzorno očekivati, ali bilo bi lijepo kad bi se normalnije moglo dolaziti na Poljud ili Maksimir na dan derbija. Kad se ne bi gledalo tko ima “pogrešne” tablice ili kakav šal. Da se ne bi strahovalo od razbijenih automobila, razbijenih glava ili, ne daj Bože, nečega goreg od toga.

Veliki se rivali ne moraju voljeti, ali Dinamo i Hajduk se moraju puno više međusobno poštivati. Premali smo da bi bio takav jaz između našeg sjevera i juga. Doista, dosta je bilo mržnje s jedne ili s druge strane, bilo bi lijepo kad bi se vratio naš veliki derbi. Najveći nogometni derbi je u gotovo svakoj državi ne samo sportski već i državni ‘praznik’.

Danima se priča o tome. Dinamo i Hajduk imaju tradiciju, imaju vojsku navijača, na desetke trofeja. Veliki su i veliki bi trebali biti i u ovim vremenima kad se gotovo svakodnevno podbadaju.

- Trebamo vidjeti koji su uzroci koji su doveli do ovoga svega - završio je predsjednik Dinama.

Svaka strana ima svoju priču, vrijeme je da se ponovno sjedne za stol. To će biti prvi korak.

Na derbi išli zajedno

Stari ljubitelji nogometa mogu se sjetiti sjajnih derbija koji nisu donijeli nikakve tenzije na tribinama. Štoviše, navijači Dinama i Hajduka zajedno su išli na derbi, sjedili su jedni do drugih na tribinama. 

Situacija se u zadnjih 25 godina jako promijenila. Već je više od dva deseteljeća teško i zamisliti ovakve slike. Bila su to vremena sjajnih utakmica između rivala i vremena kad nije bilo straha od navijačkih obračuna, razbijenih glava i automobila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica