Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nije u šoldima sve: Imaju mali budžet, ali i velikog trenera...

Nije u šoldima sve: Imaju mali budžet, ali i velikog trenera...
4

Medveščak je vodeći na Zapadu s budžetom od osam milijuna eura. Dinamo i SKA gledaju mu u leđa, a na računu imaju 50 mil. eura. U ledenom brlogu je novi trener Gordie Dwyer

VIDEO

Iskreno, uživamo biti u ulozi autsajdera. Nemamo plaće kao neki drugi klubovi, ali znamo gdje smo na tablici, na vrhu. Sretan sam s igračima koje imam. U ovoj ligi je teško pobjeđivati, no nama zasad vrlo dobro ide, rekao je trener Medveščaka Gordie Dwyer.

Ide dobro i GM-u Medveščaka Aaronu Foxu. Čovjek stvarno zna izabrati vrhunskog trenera. Za prvu sezonu u KHL-u doveo je Marka Frencha, koji je izborio doigravanje, a za treću i četvrtu sezonu uzeo je Gordieja Dwyera.

KHL Medvescak - HC Sochi

- S Gordiejem smo puno riskirali, prije dolaska k nama nije imao seniorskog iskustva, no za momčad koju je dobio u ruke pokazao se savršenim - rekao je Fox, kojeg je Dwyer oduševio već na prvom razgovoru.

- Pričali smo preko Skypea, a kad smo shvatili da bi on trebao biti taj, onda sam ga intervjuirao i osobno - prisjetio se Fox.

Dwyer je igrač s NHL iskustvom i brzo je zaslužio poštovanje igrača. Uostalom, prve sezone mu je malo nedostajalo da uđe u doigravanje.

- Mark French nije imao NHL iskustvo, ali igrači su ga uvažavali. Nije u tome stvar. Dwyer je znanjem i odnosom prema igračima zaslužio respekt. Nije tip trenera koji će reći: ‘ili će biti kako ja kažem ili spakiraj stvari’. Zna razgovarati sa starijim igračima i pitati ih za mišljenje - kaže Aaron Fox.

A Dwyeru je tek 38 godina, do prije sedam godina još je bio igrač. Medveščak mu je prvi seniorski posao, no prošao je kanadsku školu hokeja i pokazuje sjajan trenerski gen. Možda i najbolji dokaz tomu je odluka da braniča Marka Katica preseli u napad.

Poput Cice Kranjčara, koji je Schifu gurnuo u špicu protiv Salzburga. Schifo je asistirao, no Katic je u tri utakmice zabio dva gola, a jednom je i asistirao. S Derekom Smithom je najbolji strijelac kluba.

- Katic je tehnički odličan, pokazao je i prošle godine da se odlično snalazi na malom prostoru. Odlučili smo mu više dati pak i zasad radi odličan posao u napadu. Da eksperiment nije uspio, znao sam da Katica uvijek mogu vratiti u obranu. Kad nemaš puno novca, moraš biti kreativan - istaknuo je Dwyer.

Da, Dwyer i Fox su i više nego kreativni s budžetom od osam milijuna eura, od čega samo pet “milja” ide za prvu momčad.
I s tim sitnišem Dwyer je učinio čudo, da nakon tri kola Medveščak sjedi na vrhu Zapada KHL-a, a moskovski Dinamo i SKA s 50 milijuna eura gledaju mu u leđa.

Fox je tu povukao ručnu, jer sezona je duga, a Medveščakova klupa nije.

- Nemamo veliku širinu i moglo bi biti problema kad nam se ozlijedi nekoliko igača. Mi smo tijekom ljeta bili strpljivi, čekali smo prave cijene igrače. Uvijek je teško kad nemaš veliki budžet - kaže Fox, koji je manjak u budžetu pokrio odličnim trenerom.

Dwyer je rekao uoči sezone da je u Zagrebu ostavio nedovršen posao. Ulazak u doigravanje....
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani