Obavijesti

Sport

Komentari 75

Nike predstavio dres Hrvatske: "Kockice" i na plavoj garnituri

Nike predstavio dres Hrvatske: "Kockice" i na plavoj garnituri
8

Plavi dres, u kojem je Hrvatska rušila Rumunjsku, Njemačku i Nizozemsku 1998. godine, dvaput Englesku i Srbiju u kvalifikacijama osvanuo je u novom ruhu

VIDEO

Nike je i službeno predstavio dres u kojem će hrvatski reprezentativci igrati na Euru 2016. godine u Francuskoj. Prva "kockasta" garnitura doživjela je blage promjene i nakošene kvadratiće po uzoru na legendarni dres iz 1998. godine sa SP-a u Francuskoj. No ono što je prava "bomba" je druga garnitura. 

Plavi dres, u kojem je Hrvatska rušila Rumunjsku, Njemačku i Nizozemsku 1998. godine, dvaput Englesku i Srbiju u kvalifikacijama osvanuo je u novom ruhu. I dalje je plavi, ali preko cijelog dresa su kvadratići tamnoplave boje. 

- Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno, a šahovnica na našim dresovima govori toliko puno priča o našoj zemlji i o našoj reprezentaciji", rekao je Luka Modrić te dodao:

- Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima - kazao je veznjak Reala za stranicu HNS-a.

Novi dres premijeru će imati sljedeći tjedan kad Hrvatska u Osijeku igra protiv Izraela.

- Jedva čekam istrčati u novom dresu. Nevjerojatan je osjećaj predstavljati zemlju na velikom natjecanju, stoga ćemo dati sve od sebe da igramo najbolje što možemo u novim dresovima - rekao je Mateo Kovačić.

Domaći dres

Novi domaći dres s crveno bijelim kvadratima ima moderan V izrez oko vrata s crvenim i plavim obrubom. Plava pruga na bočnim stranama kreće od pazuha i proteže se do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu.

Dres na leđima ima natpis "Hrvatska" koja simbolizira ponos s kojim svi reprezentativci istrčavaju na teren i bore se za uspjeh svoje zemlje. 

Hlačice uz domaći dres su bijele s plavom prugom sa strane koja se povezuju s prugama na majici te funkcionira na isti način. Uzorak crveno bijelih kvadrata je i na štucnama domaćeg kompleta.

Gostujući dres

Novi gostujući dres također ima moderni V izrez oko vrata s natpisom "Hrvatska" na leđima, a krase ga svijetlo plave i tamno plave kockice. Kao i na domaćem dresu, na obje strane majice nalazi se tamno plava pruga koja se proteže od pazuha i do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu osiguravajući bolju ventilaciju.

Hlačice su svijetlo plave s tamno plavim prugama koje povezuju hlačice s majicom. Štucne su plave s crvenom linearnom grafikom na pozadini lista.

Na Goalu pogledajte kako su izgledali hrvatski dresovi kroz povijest velikih natjecanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 75

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja