Obavijesti

Sport

Komentari 18

Niko će teško spasiti Eintracht Frankfurt od ispadanja iz lige

Niko će teško spasiti Eintracht Frankfurt od ispadanja iz lige
7

LOŠ DEBI U prvoj utakmici na klupi Eintrachta iz Frankfurta bivši hrvatski izbornik Niko Kovač (44) teško je poražen na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach. Bilo je 3-0

VIDEO

Već nakon pola sata bilo je jasno da se Niki Kovaču loše piše. Borussia ih je toliko pritisnula da Eintracht nije mogao izaći iz svoje polovice. Bezidejno, jalovo, kao da je riječ o amaterskoj družini. Tako izgleda Eintracht.

Naravno, nije to krivnja Nike Kovača, no ostati u ligi s Eintrachtom bit će, čini se, teža misija nego s Hrvatskom postati prvak svijeta.

“Eintracht mora biti među pet najmoćnijih klubova u Bundesligi. Takav je potencijal” - Mornar je igrao u Eintrachtu

- Gladbach je zaslužio ovu pobjedu. Mi smo bili borbeni, ali nismo bili dovoljno učinkoviti. Tražit ćemo bodove negdje drugdje. Samo jedna prava prilika je premalo, ali ne mogu optuživati momčad - rekao je Niko.

Porazom u Mönchengladbachu Eintracht je pao na 16. mjesto, a da stvar bude gora po njih, glavni konkurent Hoffenheim je pobijedio Wolfsburg 1-0.

Da će Niko u Bundesligi imati možda i najveći izazov u karijeri svjesni su i Damir Burić, koji je 27 godina radio u Njemačkoj, te Ivica Mornar, koji je igrao za Eintracht.

“Frankfurt je jako kompleksna sredina, ali siguran sam da će se Niko Kovač snaći” - Burić je radio 27 godina u Njemačkoj

- Frankfurt je jako kompleksna sredina, no bez obzira, uvjeren sam da će Kovač iz momčadi izvući maksimum. Koliko će osvojiti bodova do kraja sezone teško je reći jer je momčad već koncipirana i nema mogućnost velikih promjena. Na njemu je da ih do kraja sezone stabilizira, a pravi rad će se vidjeti tek u sljedećoj sezoni - kazao je Burić.

U Eintrachtu je, u sezoni 1995/96., igrao Ivica Mornar. Bila je to generacija s Jay-Jayem Okochom, Thomasom Dollom, Andreasom Köpkeom... Današnji Eintracht nema ni približno tako kvalitetne igrače.

“Imali smo samo jednu pravu priliku, a to je premalo. No nije momčad kriva” - Kovač nije selektirao ovu momčad

- Eintracht je vrhunski klub, no već dugo se ne uspijeva oporaviti od financijskih problema iz prošlosti. Oni su, kao klub, po potencijalu i podršci koju uživaju jedan od pet najmoćnijih u Bundesligi i sigurno će Kovač imati zahtjevan zadatak. Znanja, volje i discipline ima, trebat će mu malo sreće, da ga poljube dva, tri rezultata, koji će homogenizirati momčad. Kad to krene, brzo će se oni vratiti gdje im je i mjesto - smatra Mornar.

Eintrachtov cilj ove sezone je spasiti se od ispadanja.

“Momčad je bez pravog vođe jer im je Alexander Meier već jako dugo ozlijeđen” - Jurica Puljiz igrao je za Eintracht

- Niko je veliki potencijal, malo trenera se mogu pohvaliti takvom kombinacijom njemačke discipline i hrvatskog talenta. Ima i karizmu velikog igrača - zaključio je Mornar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro
KOMENTAR

Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro

Plus+ Igrači pod Conteom 'pregore', a čini se da se isto dogodilo i u Rijeci. Željko Sopić (49) u svlačionicu Rijeke donio je silnu energiju, "vozio je" na 5000 okretaja, išao all in...