Obavijesti

Sport

Komentari 60

Niko Kovač srušio Dortmund, Bayern je osvojio Bundesligu

Niko Kovač srušio Dortmund, Bayern je osvojio Bundesligu
1

Frankfurt je pobijedio Borussiju Dortmund 1-0 i upisao svoju treću pobjedu u nizu. Također, ovom pobjedom je izašao iz opasne zone i "osigurao" Bayernu naslov prvaka

VIDEO

Eintracht Frankfurt je senzacionalno pobijedio Borussiju Dortmund 1-0 i osigurao Bayernu naslov njemačkog prvaka. Osvojio bi ga Bayern bez obzira, slavio je protiv Ingolstadta 2-1 u gostima, ali ovako je slavlje još veće imajući u vidu da je Frankfurt ovom pobjedom porazio Bayernova velikog rivala i izašao iz opasne zone.

Još je jedno kolo ostalo do kraja prvenstva, a Frankfurt drži 15. mjesto s 36 bodova. Momčad Nike Kovača zadnjih 14 utakmica kod kuće nije izgubila kada je vodila na poluvremenu, a niz se nastavio i danas. Punih 80 minuta Frankfurt je držao prednost od 1-0 za veliko slavlje.

Jedini strijelac bio je Stefan Aigner za treću pobjedu Frankfurta u nizu. Sljedeću, odlučujuću utakmicu Kovačeva momčad igra protiv izravnog konkurenta za ostanak - Werdera. Imajući u vidu kako je Stuttgart (također izravni konkurent za ostanak) izgubio kod Werdera prije dva kola primivši šest komada, pitanje je može li Kovač izboriti ostanak u ligi. Nadamo se da može.

Kramarićev Hoffenheim izgubio je protiv Hannovera 1-0, posljednje momčadi Bundeslige koja sigurno ispada iz lige. Poraz mu i nije teško pao, osigurao je ostanak u ligi pošto u zadnjem kolu igraju Werder i Frankfurt.

Bayern prvak četvrti put zaredom 

Robert Lewandowski je sve riješio u prvih pola sata. Prvo je pogodio iz penala u 15., a zatim i u 32. na asistenciju Xabija Alonsa. Do kraja je Moritz Hartmann smanjio na 2-1 (42'), ali dovoljno toliko da Bayern proslavi 26. naslov prvaka pobjedom.

Bayern je osvojio naslov četvrti put zaredom i treći s Pepom Guardiolom na čelu, a Robert Lewandowski će odnijeti titulu najboljeg strijelca. Zabio je 29 golova, a Aubameyang, koji je sljedeći iza njega, je na 25. Prošle godine mu je zamalo promakla, odnio ju je Alexander Meier s 19 golova. Lewa je ostao na 17.

Bayern je tako, nakon ispadanja iz Lige prvaka, barem malo isprao gorak okus u ustima. Još im preostaje i finale Kupa protiv Borussije Dortmund 21. svibnja. I ovdje mogu imati najboljeg strijelca - Thomasa Müllera (4), koji za Henrikhom Mkhitaryanom zaostaje jedan gol.

Rezultati 33. kola Bundeslige:

  • Köln - Bremen 0-0
  • Frankfurt - Dortmund 1-0
  • HSV - Wolfsburg 1-0
  • Hannover - Hoffenheim
  • Hertha - Darmstadt 1-2
  • Mönchengladbach - Leverkusen 2-1
  • Schalke - Augsburg 1-1
  • Stuttgart - Mainz 1-3
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 60

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu
Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu