Obavijesti

Sport

Komentari 10

Nikola Karabatić: Hrvatski rukomet je na dobrom putu

Nikola Karabatić: Hrvatski rukomet je na dobrom putu
1

KARABATIĆ UZ NAS Utakmicu Hrvatske i Poljske nisam želio ni gledati, ali tu ste pokazali da ste veliki. Već dolaze i novi talenti, želim vam da nastavite tako, kaže Nikola

VIDEO

Podijelio je “milijun” autograma, toliko je puta i pozirao za fotografije s navijačima, a usput je Nikola Karabatić (33) uspio i povesti PSG do pobjede protiv Zagreba. Velik igrač, ali još veći profesionalac.

- Zagreb je odlična momčad, ima dva dobra golmana, ali ključno je to što su odličan kolektiv, imaju veliko zajedništvo i to mi se posebno sviđa. No tu je i nekoliko igrača koji sami mogu napraviti razliku - rekao je Karabatić.

Život u Parizu te lov na najveće medalje i naslove ne priječi ga da, recimo, zna da je Stipe Mandalinić bio ozlijeđen.

- Pravi igrači su Pavlović, Obranović, sad se vratio i Mandalinić nakon ozljede, Horvat donosi iskustvo... Sigurno sam sad nekoga i zaboravio - nasmijao se Karabatić.

Zagreb je bio samo jedna od postaja na putu do konačnog cilja.

- Došao sam u Pariz da bih osvojio naslov prvaka Europe. S Kielom i Barcelonom već sam bio europski prvak, a sad svakog dana radim da bih u tome uspio i s trećim klubom - najavio je Karabatić.

I u Poljsku je došao po zlato, no poraz od Norvežana, a zatim i čudesna pobjeda Hrvatske protiv Poljske bacili su Francuze na peto mjesto. Rano su se oprostili od turnira.

- Rano? Dobro, pa i nije baš tako rano, može se i ranije ispasti. Ipak smo završili na petome mjestu. Nismo mi u Francuskoj baš navikli na to, ali znali smo da će na ovom EP-u biti teže zbog svih ozljeda koje su nas mučile. Nije to ni bilo loše, ali protiv Norveške smo zeznuli - kaže Nikola.

A onda ih je još zeznula i Hrvatska.

- Nisam ni gledao vašu utakmicu protiv Poljske. Bio sam razočaran nakon poraza od Norveške i nisam imao volje, a kad sam čuo rezultat, nisam mogao vjerovati. Nije mi na kraj pameti bilo da je to moguće, da Hrvatska može dobiti 14 razlike momčad koja je protiv nas bila odlična - rekao je Karabatić i dodao:

- Hrvatska je dokazala da je velika momčad. S nekoliko novih, mladih igrača, ali to je očito momčad koja nikad ne odustaje. I zato je apsolutno zasluženo što je Hrvatska igrala polufinale.

Oduševilo ga je što je Arena bila puna.

- Očito ta medalja s EP-a vuče hrvatski rukomet naprijed, a ja se nadam da će nastaviti ići u tom smjeru. I u Zagrebu ima jako puno talentiranih igrača. Naravno, pred njima je još puno posla, moraju raditi, ali mislim da ste vi u Hrvatskoj na vrlo dobrom putu - zaključio je Karabatić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...