Obavijesti

Sport

Komentari 2

Nikola Pilić prognozira: Za Del Potra treba pogoditi 40 asova

Nikola Pilić prognozira: Za Del Potra treba pogoditi 40 asova
9

KLJUČNI DVOBOJI Marin Čilić i Ivan Dodig u parovima ne smiju kiksati protiv Argentinaca, a Ivo Karlović morat će opaliti više od 40 asova ako želi svladati Juana Martina Del Potra

VIDEO

Naravno da dolazim na finale Davis Cupa, ali ne kao gledatelj. Bit ću sukomentator na TV-u. Uh, meč Hrvatske i Argentine bit će spektakl, rekao nam je Nikola Pilić.

Boljeg od njega ne možete dobiti. U karijeri je osvojio pet “salatara”, tri s različitim državama, Njemačkom (1988., 1989. i 1993.), Hrvatskom (2005.) i Srbijom (2010.). Nijednom izborniku to nije uspjelo.

- Šanse? Dajem hrvatskoj 51 posto da će osvojiti naslov - kaže Pilić, koji ipak priznaje da je on prije 11 godina protiv Slovačke imao lakši zadatak.

Premda je s Hrvatskom reprezentacijom slavio u gostima.

- Ona reprezentacija Hrvatske ipak je bila jača od ove. Ljubičić je bio treći igrač svijeta, tu su još bili Ančić, Ivanišević, Karlović. A Argentina je sigurno jača od Slovačke - istaknuo je Pilić.

Davis Cup

Nikad bolji Dr. Ivo

Danas Hrvatska ima šestog igrača svijeta, Marina Čilića, ima nikad boljeg Ivu Karlovića, sjajnog Ivana Dodiga za parove, ali i nespremnog Bornu Ćorića.

- Parovi u subotu su ključ. Čilić i Dodig ne smiju kiksati. Ne znam tko će igrati za Argentinu u parovima, ali sumnjam da će to biti Del Potro, koji će u nedjelju igrati s Čilićem. Vjerujem da će ga Argentinci čuvati, pogotovo ako odigra težak meč s Karlovićem - kaže Pilić, koji baš i ne vjeruje da bi Dr. Ivo mogao biti težak zalogaj za Del Potra.

Davis cup

Opasni Del Potro

- Ako Karlović opali 40 asova, onda možda i iznenadi Del Potra. Karlović mora ići i na mrežu jer s osnovne linije nema što tražiti poritv Argentinca, koji je kompletan igrač. Uostalom, u polufinalu je u Britaniji pobijedio i Andyja Murraya. Karlović je puno boji igrač nego prije pet ili šest godina, no Del Potro je zaista izvrstan tenisač - istaknuo je Nikola Pilić.

Mi se ipak ne bismo kladili protiv Diva sa Šalate, Karlović je više od 10 puta zabijao 40 i više asova. Najviše ih je imao 2009. godine, baš u meču Davis Cupa. Čeha Radeka Stepaneka “počastio” je sa 78 asova.

Ove godine Ivo je na US Openu zabio 61 as. Ako će o meču odlučivati servis, nikad se ne bismo kladili protiv ponajboljeg servera svih vremena. 

No Pilić je uvjeren da Čilić ne bi trebao imati problema protiv Federica Delbonisa u petak.

Borna ne smije igrati

- I čudnije su se stvari događale u povijesti Davis Cupa, ali Čilić je veliki favorit. Dajem mu 80 posto šanse za pobjedu. On taj meč, ako Hrvatska misli osvojiti titulu, ne smije izgubiti. Razlika u kvaliteti između njega i Delbonisa je kao između Karlovića i Del Potra - istaknuo je Pilić.

Ako nakon dva dana bude 2-1 za Hrvatsku, kao što to prognozira bivši hrvatski izbornik, onda će meč Čilića i Del Potra u nedjelju biti klasik.

- Šanse su 50-50, bitno je samo da Čilić u tome meču dobro reternira. Uh, to bi mogao biti strašan meč - rekao je Pilić, koji smatra da Borna Ćorić ne bi trebao igrati z Hrvatsku protiv Argentine.

- Pogotovo ne peti meč u finalu Davis Cupa. Treba biti realan i pri zdravoj pameti, Ćorić je bio na operaciji koljena te nije igrao dva mjeseca. On može zaigrati samo ako se Karlović ozlijedi. U finalu svi tenisači moraju igrati u šestoj brzini, bez toga nema niti naslova - kaže Pilić.

Tennis - Croatia v France - Davis Cup Semi Final

Rasprodana Arena

Zagrebačka Arena je rasprodana, pa će dečki imati navijačku atmosferu na Laništu.

- Sjećam se kad smo igrali u Splitu, navijači su bili čarobni. Domaći teren nikako vam ne može biti uteg. Ako mogu birati, uvijek ću izabrati da finale igram kod kuće. Uostalom, sjetite se kako je bilo u polufinalu protiv Zadra - zaključio je naš najtrofejniji trener Pilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja