Obavijesti

Sport

Komentari 16

"Nitko ne može doći i reći da je favorit protiv nas u Splitu"

"Nitko ne može doći i reći da je favorit protiv nas u Splitu"
1

Realno gledajući, nismo mi favoriti protiv Crnogorki. Ali, nitko ne može doći i reći da je kod nas, a pogotovo ne u Splitu, favorit, kaže izbornik hrvatskih rukometašica

VIDEO

U Splitskoj Spaladium Areni 10. ožujka ženska rukometna reprezentacija Hrvatske ugostit će u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo reprezentaciju Crne Gore. Tim je povodom u Splitu održana i press konferencija, kojoj je nazočio i gradonačelnik Ivo Baldasar.

- Drago nam je da imamo još jednu veliku manifestaciju u Spaladium Areni koja nije dovoljno iskorištena. Neka pobijedi bolji, a ja se nadam da će to biti naša reprezentacija. Inače izbjegavam dolazak na sportska natjecanja, jer zagovaram potpunu depolitizaciju sporta, a ja ipak jesam političar, no ovdje se radi o reprezentaciji pa ću rado doći – kazao je Baldasar.

Izbornik naše ženske vrste Goran Mrđen prisjetio se kako je ona zadnji put igrala u Splitu davne 2003. godine te kako se u međuvremenu puno toga promijenilo.

- Dugo nismo igrali u Splitu i nadam se da će i to donijeti povećani interes za ovu utakmicu. Znamo kako je bilo 2009. godine, kad su ovdje igrali muškarci. Bilo je divno, ako se dio te sjajne atmosfere ponovi na utakmici s Crnom Gorom to bi nam puno značilo - kazao je izbornik Mrđen i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da igramo i pred punim Poljudom, ako mi nismo pravi, nema ništa od toga. Mi moramo biti ti koji će isprovocirati publiku da nas ponese do pobjede. Da se ne lažemo, Crna Gora ima veći rejting od nas, imaju i medalje s velikih natjecanja, realno gledajući, nismo mi favoriti protiv njih. Ali, nitko ne može doći i reći da je kod nas, a pogotovo ne u Splitu, favorit.

Naša reprezentativka Ivana Kapitanović složila se s trenerom Mrđenom.

- Crna Gora je moćna reprezentzacija, ali mi igramo doma, i ne priznajemo da je bilo tko favorit protiv nas. Očekujem našu pobjedu u Splitu. Meni će to biti posebna inspiracija, jer sam odavde, a doma je uvijek najljepše. Nikad nisam imala priliku igrati u Splitu i ovo je za mene poseban osjećaj. Pričala sam s dosta cura, svi jedva čekaju da zaigramo u Splitu i zato pozivam sve gledatelje, sve Splićane koji vole rukomet, koji su željni da vide odličan rukomet, da dođu i pomognu nam u ostvarenju cilja, a to je pobjeda - kazala je Kapitanović.

Stečajni upravitelj Spaladium Arene, Perica Mitrović naglasio je kako mu je pomalo čudno da se sportske priredbe češće ne organiziraju u ovako sjajnim uvjetima, koje Spaladium nudi.

- Zahvalni smo rukometnom savezu što smo dobili priliku organizirati jedan veliki sportski događaj, nadam se da ćemo pokazati kako je ova dvorana spremna za velike utakmice te da će i druge reprezentacije doći u naš grad i da će svi biti zadovoljni podrškom koju će imati. Spaladium Arena je napravljena za sport, ali ovo je na žalost prvi sportski događaj koji organiziramo od kad sam ja ovdje - kazao je Mitrović.

O sudbini Spaladium Arene za kraj je progovorio i gradonačelnik Baldasar. 

- Sve je u rukama Vlade RH. Očekujem od njih konkretne dogovore, nema nam druge nego čekati. A što se tiče organizacije, mi smo spremni organizirati nastupe svih reprezentacija, objektivno, Split je najsportskiji grad, ali se malo toga igra van Zagreba. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu