• Članak
  • Komentari 30
  • Share 208
  • Tweet2

Nosit će šal Hajduka na Super Bowlu: Neuništivi David Diehl

Zvijezda Giantsa hrvatsko-njemačkog porijekla David Diehl veliki je navijač splitske momčadi, a privrženost Hajduku dokazao je i na zadnjoj utakmici prije Super Bowla

Petak, 27. 1. 2012. u 14:02    Piše: Tomislav Gabelić

Kada na Lucas Oil stadion u Indianoapolisu 5. veljače istrče sudionici 46. Superbowla New England Patriotsi i New York Giantsi, jedan od njih u ruci će nositi i šal Hajduka. 

Zvijezda Giantsa hrvatsko-njemačkog porijekla David Diehl veliki je navijač splitske momčadi, a privrženost Hajduku dokazao je i na zadnjoj utakmici, nakon pobjede u konferencijskom finalu protiv San Francisca razvio je Hajdukov šal, poklon prijatelja, Hajdukovog savjetnika Fredija Fiorentinija.

- Davida sam upoznao preko prijatelja, sjajan je momak, vrhunski sportaš i navijač Hajduka. Prošlog ljeta došao je prvi put posjetiti Hrvatsku u potrazi za svojim korijenima, te je navratio na Poljud – kazao je Fiorentini, koji je Diehlu poklonio i dres Hajduka s 'njegovim' brojem 66.

- Kazao mi je i kako mu je želja bolje upoznati Hrvatsku, a nakon karijere namjerava postati i TV komentator.

Diehl je rođen u Chicagu, u mladosti se bavio i košarkom, poput svojih idola Tonija Kukoča i Dražena Petrovića. No treneri su brzo uočili njegov talent za američki nogomet, u kojem je brzo napredovao. Na draftu su ga izabrali Giantsi, a nedavno je potpisao 31 milijuna dolara vrijedan ugovor.

Diehl je na nadlaktici tetovirao veliki hrvatski grb, te natpis 'neuništiv', u spomen na svog djeda Antu Bekavca iz Lovreća pored Imotskoga, koji je emigrirao u Ameriku. Majka ga je u mladosti vodila u hrvatske iseljeničke klubove i crkvu, gdje se družio s Hrvatima i zavolio domovinu svojih predaka. David je visok 196 centimetara i težak 145 kilograma, uglavnom igra na poziciji ofenzivnog braniča i jedan je od najboljih igrača Giantsa, s kojima je osvojio i Superbowl 2008. godine. Nema sumnje kako će mu u pohodu na drugi Superbowl palčeve držati i navijači Hajduka.

Tagovi: šal, super bowl, nhl, hajduk, david diehl

Izdvojeni komentari 30 komentara Pogledaj sve komentare
27.01.2012., 14:20

zgembinjo: evo navijat cu i ja za njega iako sam dinamovac, to nema veze navijao on za hajduk ili dinamo ili bilo koji drugi klub sve dok to radi na normalan nacin i tim iskazuje ljubav prema hrvatskoj odkud i vuce korijene!

27.01.2012., 14:23

holsten: Ako te 'ko pita, i na kraju svita, odakle si doša, reci mu iz Splita. Ako te 'ko pita, reci mu bez stida, reci mu za Hajduk ime Torcida !!!

27.01.2012., 14:25

elm lfc: navijam za dinamo, ali ovo je lijepo za vidjet

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar