Obavijesti

Sport

Komentari 12

Nova Birtija: Može li se voleći Hajduk zaraditi ili je to luksuz?

Nova Birtija: Može li se voleći Hajduk zaraditi ili je to luksuz?
1

Uplati li u idućih deset godina 100.000 Hajdukovih navijača po 350 kuna, prvi dio problema je riješen. No, da dioničari odluče prodati sve dionice, bi li našli ulagača koji bi iskeširao 140-150 milijuna kuna za Hajduk?

VIDEO

Da sam gradonačelnik, iskoristio bih trenutak i navijačima poklonio 56,1 posto dionica Hajduka koje drži Split. Rekao bih im, eto, da ne cjepidlačimo, da ne idemo u decimalu, 25 posto Hajduka vi i Tommy ste procijenili na 35 milijuna kuna. Poklanjajući vam gradski paket, kao da vam poklanjam skoro 80 milijuna kuna. Na to ću vam dodati i koji milijun gotovine. Kao poklon za useljenje u stan, neka to bude poklon grada za useljenje u klub, preuzimanje prava na nesmetano upravljanje Hajdukom.

Tommy je zabio golčinu. Jedva čekam vidjeti kako će se ponašati ostali veliki i ne tako veliki dioničari. Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju ima 9,82 posto Hajduka, Konstruktor, Studenac i Kerum po 1,86, Nexe 0,75, Igor Štimac 0,37, Brodosplit 0,1, Autotrans 0,04 posto. Deset najvećih dioničara zajedno imaju 97,3 posto kluba.

Uplati li u idućih deset godina 100.000 Hajdukovih navijača po 350 kuna, prvi dio problema je riješen. Drugi dio problema može se formulirati kao pitanje. Da dioničari odluče prodati sve dionice, bi li našli ulagača koji bi iskeširao 140-150 milijuna kuna za Hajduk? Recimo da je konzervativan kao J. P. Morgan i želi uloženo vratiti za sedam godina, zahtijeva čistu dobit oko 20 milijuna kuna godišnje. Bi li kupio? Ili su mu desetogodišnji prihod i dobit tako veliki da će rado podnijeti gubitak 150 milijuna jer bi mu to bio operativni trošak većeg biznisa. Nema problema gubi li na Hajduku ako će na kojem već poslu zaraditi deset puta više zato što ga ljudi vole jer je vlasnik prvaka države koji tu i tamo pobijedi, ako ne Barcelonu, barem Sevillu. Ili se zapravo traži ljubav koja ne pita za cijenu, bio vlasnik soler ili ih bilo petsto tisuća?

Super je teza da se na Hajduku ne zarađuje, nego da se u Hajduk ulaže jer ga se voli. Pokus će pokazati tko sve voli Hajduk i koliko točno novca ima za ljubav. U nadi da će navijači kupiti dovoljno dionica da sami upravljaju, još se više nadam da će vladati bolje od politike. Bio bi to veći trijumf od izbornih rezultata Mosta i Živog zida te njihovih pozicija na tablici saborskih mandata i fotelja u Vladi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija