Obavijesti

Sport

Komentari 23

Nova BIRTIJA: Šteta bi bila da osvoje ligu, a izgube Hrvatsku

Nova BIRTIJA: Šteta bi bila da osvoje ligu, a izgube Hrvatsku
1

Rijeka još miriši na Jesseja Owensa i mnoge koji su se morali odraziti deset centimetara dalje od daske da im ne bi sudili prijestup, nadigrati suce i razne nepravde da bi pobijedili

VIDEO

U filmovima naučiš, opasno je vaditi pištolj ne misliš li pucati. Miša mu, vrijedi i za ostavke. Mišković je izgubio brdo bodova koje je Rijeka osvojila. Ili nije trebao dati ostavku na sve funkcije kod Mamića ili je nije trebao povući.

Publika mi je svjedok, skoro sam oduševljen Rijekom. S naslovom prvaka ili bez. Drukčija priča. Taman da sjedneš u auto, odeš iz Zagreba u Rijeku na utakmicu, malo tjestenine i čašu vina, i isti dan se vratiš.

Hajde, nije pokal koji podiže prvak ove naše lige najdulje branjeni trofej u povijesti sporta, no prije ili poslije neki će Dinamov trener morati otrpjeti da je baš on izgubio. I kud baš sad, kad se pola ili više od pola države kladi na Rijeku Mišković zabrlja?

Najveća je šteta gubitak neutralnih. Uzduž i poprijeko kugle zemaljske navijači se uglavnom raduju penalima suđenim za njih, iako je faul bio na osamnaest metara, a ne vide igranje rukom svojih. Ali ne goni li te grozna nevolja, zašto da ti neutralni okače etiketu da si – isti? A baš si se lijepo razlikovao od svih istih.

Rijeka još miriši na Jesseja Owensa i mnoge koji su se morali odraziti deset centimetara dalje od daske da im ne bi sudili prijestup, nadigrati suce i razne nepravde da bi pobijedili. I nije da zbog prvog težeg faula treba dati crveni karton.

Ali dobro je sjetiti se kapetana Celtica uoči finala 1967. godine. Rekao je da ne idu samo osvojiti naslov prvaka Europe, nego ga idu osvojiti igrajući i ponašajući se kao gospoda. Razlika je silaziš li iz aviona u nepregledno more svojih navijača kao pobjednik bez i najmanje pogreške ili si pobjednik, a ipak isti.

I uvijek je najslađe imati na svojoj strani neutralne. Između Čilića i Karlovića s jedne, i bilo koga preko granice s druge strane, izbor se podrazumijeva. Ali igraju li Norveška i Honduras, izbor određuju tanje žice od običnih navijačkih. Urođenih.

Navija li cijela Hrvatska za tebe, pa makar i zato što navijajući za tebe navija protiv Mamića, fakat si zabrljao daju li ti neutralci drugi žuti ili izravni crveni.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao