Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nove dvije medalje za Hrvatsku na EP-u u paraplivanju: Emmi Mečić zlato, Pauli Novini bronca

Nove dvije medalje za Hrvatsku na EP-u u paraplivanju: Emmi Mečić zlato, Pauli Novini bronca

Prvakinja sam Europe, ponosna sam i sretna. Zadovoljna sam načinom na koji sam odradila utrku, ali i rezultatom. Posebno je bio emotivan trenutak slušati hrvatsku himnu, kazala je europska prvakinja Mečić

VIDEO

Mlada hrvatska paraplivačica Emma Mečić osvojila je zlatnu medalju na 400 m slobodno (S9) na Europskom prvenstvu u paraplivanju koje se održava u Funchalu na portugalskoj Madeiri, dok je Paula Novina osvojila broncu na 50 m slobodno (S8).

Sjajne vijesti stižu s portugalske Madeire. Petog dana Europskog prvenstva u paraplivanju u Funchalu naše su plivačice osvojile dvije medalje, a svirala se i hrvatska himna.

Mlada 17-godišnja Mečić osvojila je zlatnu medalju na 400m slobodno (S9) s novim hrvatskim rekordom 4:45.38. Njezino je to drugo veliko odličje nakon što je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru senzacionalno osvojila srebrnu medalju u istoj disciplini. Mečić je u Funchalu slavila s rezultatom 4:45.38 ispred aktualne europske rekorderke Mađarice Zsofije Konkoly koja je plivala 4:48.92, dok je treća Talijanka Vittorija Bianco s rezultatom 4:50.08.

'Posebno emotivan trenutak slušati hrvatsku himnu'

- Prvakinja sam Europe, ponosna sam i sretna. Zadovoljna sam načinom na koji sam odradila utrku, ali i rezultatom. Posebno je bio emotivan trenutak slušati hrvatsku himnu - kazala je Mečić koja živi i trenira u Losoneu u švicarskom kantonu Ticino, ali nastupa pod hrvatskom zastavom. Trenira ju Luca Marin, proslavljeni talijanski plivač koji je osvajao medalje na svjetskim i europskim prvenstvima.

- Presretan sam ovim rezultatom, sav trud i zalaganje su se isplatili. Ovo je sjajan znak da je u Parizu na paraolimpijskim igrama sve moguće - dodao je njezin trener Luca Marin.

'Bez riječi sam, prva velika medalja u karijeri'

Odličan dan hrvatskog paraplivanja u Funchalu upotpunila je i Paula Novina osvojivši broncu na 50 m slobodno (S8) s rezultatom 32.55 što je novi hrvatski rekord. Pauli je ovo prva medalja na velikim natjecanjima. Slavila je Ruskinja Viktorija Iščhiulova s rezultatom 30.59, dok je druga bila Talijanka Francesca Palazzo s vremenom 31.01.

- Bez riječi sam, ovo je moja prva velika medalja u karijeri. Želim zahvaliti Bogu na snazi i volji te naravno mojim roditeljima i treneru. Naš rad je napokon došao na naplatu - kazala je 20-godišnja Novina.

- Dobro smo se pripremili za ovo EP, znali smo da možemo konkurirati za odličje - dodao je njezin trener Ivan Perzel.

'Dvije medalje u pola sata, to je ravno čudu'

Hrvatska sada ima već tri medalje u Funchalu nakon što je prvog dana natjecanja Dino Sinovčić osvojio srebro na 100 leđno (S6).

- Ovo je nevjerojatan uspjeh za hrvatski parasport, osvojiti dvije medalje na europskom prvenstvu u razmaku od samo pola sata je za ovako malu zemlju ravno čudu. Neopisiv je osjećaj kada na ovako velikom natjecanju čujete hrvatsku himnu. Također, važno je napomenuti kako se ne moramo brinuti za budućnost hrvatskog paraplivanja. Nakon Dine Sinovčića koji je dugo vremena jedini osvajao medalje na velikim natjecanjima sada uz njega imamo još i dvije mlade plivačice koje će, siguran sam, još dugo ostvarivati zapažene rezultate - kazao je izbornik Igor Berislavić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled