Obavijesti

Sport

Komentari 23

Novi naslov: Nevjerojatni Ivo Karlović osvojio je i Los Cabos

Novi naslov: Nevjerojatni Ivo Karlović osvojio je i Los Cabos
1

Ivo Karlović u finalu Los Cabosa pobijedio je Feliciana Lopeza 7-6, 6-2 i tako osvojio svoj drugi turnir ove godine, a Los Cabos mu je bilo treće finale na četiri posljednja turnira

VIDEO

Hrvatski 37-godišnji veteran Ivo Karlović još je jednom pokazao da je u sjajnoj formi trijumfom na ATP turniru u meksičkom Los Cabosu, gdje je u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu u finalu svladao španjolskog tenisača Feliciana Lopeza sa 7-6 (5), 6-2 i osvojio svoj osmi pobjednički trofej u 17. finalu u karijeri.

Karlović je sjajnom igrom u finalu za 82 minute nadigrao ljevorukog 34-godišnjaka iz Madrida. Bio je to njihov deveti međusobni dvoboj i šesta pobjeda Karlovića koji je slavio već četvrti put zaredom protiv Španjolca.

Dr. Ivo je u dva kratka seta zabio 21 as i u petom gemu drugog seta spasio jedinu priliku za 'break' koju je imao iskusni Španjolac. Bio je to početak kraja Feliciana Lopeza, jer je Karlović s dva 'breaka' stigao do uvjerljive pobjede. Pritom mu je pomogao i Španjolac koji je u završnici dvoboja napravio četiri dvostruke pogreške.

Karloviću je ovo drugi naslov u ovoj godini, nakon što je u tjednu poslije Wimbledona osvojio turnir na travi u američkom Newportu, a potom se probio i do finala u Washingtonu, gdje je protiv Francuza Gaela Monfilsa propustio i meč-loptu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za trijumf u Los Cabosu Karlović je zaradio 128.200 dolara i 250 bodova koji će mu donijeti napredak od tri mjesta na novoj ATP ljestvici, na kojoj će se u ponedjeljak naći na 21. poziciji.

Već sljedećeg tjedna Karlovića čeka nastup na turniru Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje mu je suparnik u 1. kolu Argentinac Juan Monaco, a uspije li ga pobijediti u 2. kolu ga ždrijeb vodi na 1. nositelja, Britanca Andyja Murrayja koji će u nedjelju u Rio de Janeiru protiv Juana Martina del Potra pokušati obraniti naslov olimpijskog pobjednika.

ATP Los Cabos - finale:

IVO KARLOVIĆ (HRV/3) - Feliciano Lopez (Špa/1) 7-6 (5), 6-2

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener