Obavijesti

Sport

Komentari 52

Novi šok za hrvatsku atletiku: Premeru pao na doping testu!

Novi šok za hrvatsku atletiku: Premeru pao na doping testu!
5

Marin Premeru vrlo vjerojatno će propustiti Olimpijske igre. HZTA je u uzorku našeg bacača kugle pronašao nedozvoljeni pralmorelin te je privremeno suspendiran

VIDEO

Nakon Lise Nemec, hrvatsku atletiku potresao je novi slučaj dopinga. Ovoga puta riječ je o bacaču kugle Marinu Premeruu koji je pozitivan na nedozvoljeni pralmorelin.

'Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je 12. svibnja 2016. primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu hrvatskog atletičara Marina Premerua.

U biološkom uzorku sportaša nađen je pralmorelin (GHRP-2) – kategorija S2.5 Hormon rasta i čimbenici koji djeluju na njegovo otpuštanje iz Popisa zabranjenih sredstava 2016.

HZTA je uzorak urina uzeo tijekom dopinške kontrole 6. travnja 2016., izvan natjecanja. Analiza uzorka provedena je u licenciranom WADA-inom laboratoriju iz Seibersdorfa.

Razvidno je da se radi o mogućem kršenju Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA (dalje u tekstu Pravilnik) po odredbi 2.1 (Prisustvo zabranjene tvari ili njezinih metabolita ili markera u sportaševu uzorku).

U skladu s odredbom 7.9 Pravilnika sportašu se određuje privremena suspenzija do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA u skladu s odredbom 8.1 Pravilnika', stoji u priopćenju HZTA-a.

Premeru je jedan od 12 hrvatskih atletičara koji su izborili vizu za nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a trebale su to biti njegove prve OI.

Normu za Rio de Janeiro izborio je u kolovozu prošle godine kada je u Kragujevcu bacio kuglu 20,58 metara, što je samo jedan centimetar manje od njegovog osobnog rekorda. Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Pekingu zauzeo je 23. mjesto s rezultatom 19,33 m.

Hrvatski atletičari koji su izborili OI

  • Sandra Perković (disk)
  • Blanka Vlašić (skok u vis) 
  • Ana Šimić (skok u vis)
  • Andrea Ivančević (100 metara prepone)
  • Marin Premeru (kugla)
  • Stipe Žunić (kugla)
  • Filip Mihaljević (kugla)
  • Ivan Horvat (skok s motkom)
  • Matea Matošević (maraton)
  • Marija Vrajić (maraton)
  • Sara Kolak (koplje)
  • Lisa Nemec (maraton)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju
Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!