Obavijesti

Sport

Komentari 261

Dinamo slavi naslov! Mamić: Teška sezona, zaslužili smo

Dinamo slavi naslov! Mamić: Teška sezona, zaslužili smo
1

Nogometaši Rijeke i Splita remizirali su bez golova u nedjeljnom prvenstvenom susretu na Rujevici pa je Dinamo dva kola prije kraja i matematički postao prvak Hrvatske

VIDEO

Dinamo je novi-stari prvak Hrvatske u nogometu! Potvrda titule "modrih" stigla je nakon utakmice Rijeke i Splita na Rujevici koja je završila bez golova pa Zagrepčani dva kola prije kraja, uz šest bodova više od Riječana i boljim međusobnim omjerom, mogu staviti obje ruke na pehar osvajača MAXtv Prve lige.

Maksimirski klub slavi svoju 11. uzastopnu titulu i 18. od osamostaljenja Hrvatske u 25. sezoni do koje je došao u rijetko tako zanimljivoj i neizvjesnoj završnici. Rijeka je pitanje prvaka mogla odgoditi za sljedeći vikend da je uspjela pobijediti Split, no crveni su na gostovanju sačuvali mrežu i tako promovirali "modre" u prvake.

Zahvala će s Maksimira svakako doći do Tomislava Duke, golmana splitskog prvoligaša koji je u završnici utakmice obranio nekoliko odličnih udaraca Rijekinih igrača Bezjaka i Gavranovića. Ukupno je imao deset obrana, a domaćinima nije pomogla ni stativa koja se ispriječila Mitroviću na putu do gola u 86. minuti.

Rijeka je ovim remijem potvrdila drugu poziciju na kraju prvenstva, a Splitu jedan osvojeni bod neće puno značiti po pitanju poretka jer je ostao na petom mjestu, četiri boda iza četvrtoplasirane Lokomotive te jednako toliko ispred šestoplasiranog Intera iz Zaprešića.

Mamić: Isplatio se silan trud

- Velika čestitka svim navijačima Dinama, cijeloj momčadi kao i mojim kolegama u stožeru. Svi smo jako sretni što smo osvojili novi, nevjerojatan 11. naslov prvaka zaredom. Rekao sam već puno puta da je ovo bila jako teška sezona zbog puno stvari, svi smo se jako potrošili, ali silan trud koji je momčad uložila kao i svi oko nje se isplatio jer smo danas dobili potvrdu da smo najbolji. Zaista jesmo najbolji i zaslužujemo ovaj naslov koji nas čini jako ponosnima - rekao je nakon završene utakmice u Rijeci trener Dinama Zoran Mamić i dodao:

- Jedanaest je godina impresivan niz i dobro biste trebali pogledati u povijest europskog nogometa kako biste našli ovakav niz i klub koji toliko dugo dominira. Cijenim Rijeku koja je u usponu, Hajduk je uvijek Hajduk, a liga nam je svake godine sve bolja. No naravno da kao sportaš i dinamovac vjerujem da će Dinamo i u idućim godinama nastaviti nizati trofeje. Ipak, za početak treba proslaviti ovaj.

Antolić: Dinamo priznaje samo trofeje

- Presretni smo i ponosni što smo osvojili naslov prvaka! Za ovo smo naporno radili cijelu godinu i s ponosom možemo pogledati na tablicu koja jasno pokazuje da smo najbolji. Čestitam suigračima kao i našim trenerima i cijelom stožeru, a naravno i svim navijačima koji su bili uz nas ove godine. Dinamo je klub koji priznaje samo trofeje i jako smo ponosni što smo osvojili ovu titulu - rekao je kapetan "modrih" Domagoj Antolić.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 261
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...