Obavijesti

Sport

Komentari 46

Hrvatska ide dalje: Uz rekorde do prolaska u drugu fazu SP-a

Hrvatska je ostavila Tunis na samo šest poena u prvom setu, što je najuvjerljiviji set u povijesti svjetskih prvenstava. No i Tunis je prvi put u svojoj povijesti osvojio set...

VIDEO

Hrvatska je pobjedom 3-1 protiv Tunisa osigurala prolazak u drugu fazu Svjetskog prvenstva u Italiji. U Rimu je Angelo Vercesi odlučio odmarati Maju Poljak, Sanju Popović, Miju Jerkov i Sennu Ušić Jogunicu, bez njih su djevojke s manjom minutažom izgubile drugi set, no bez većih poteškoća osigurale su drugu pobjedu na SP-u. 

Mia Jerkov odigrala je prvi set, u društvu Karle Klarić povela je Hrvatsku do 25-6. Ušle su tako naše odbojkašice u povijest, nikad na svjetskim prvenstvima nijedna reprezentacija nije dopustila manje poena protivniku u jednom setu. 

Nažalost, u drugom setu su također postale dio povijesti, ali one odbojkaške reprezentacije Tunisa. S 25-21 Tunižanke su prvi put na svim svjetskim prvenstvima na kojima su sudjelovale osvojile jedan set, na veliko oduševljenje malobrojne publike u PalaLottomatici. 

Ali bilo je to sve od afričkih predstavnica. Doživjele su 18. poraz u isto toliko nastupa na SP-ima, a Vercesi može biti zadovoljan jer su igračice s klupe odlično reagirale nakon izgubljenog seta, pa su nositeljice igre odmorne i spremne za posljednje kolo prve faze. Protiv Njemačke igraju u nedjelju u 17 sati. 

Samanta Fabris predvodila je reprezentaciju s 22 poena. Vrijedi istaknuti i Jelenu Alajbeg koja je u napadu prošla deset puta. 

Tijek susreta

Prvi set: 25-6 za Hrvatsku

Hrvatska je otvorila meč s pet uzastopnih poena na servis Mije Jerkov, čime je jasno pokazala da želi što prije završiti posao protiv reprezentacije koja je izgubila na svih svojih 17 dosadašnjih susreta na svjetskim prvenstvima. Na prvi tehnički timeout otišlo se s 8-3 za Hrvatsku. 

Karla Klarić započela je susret u početnoj postavi i predvodila je naš napad, kod 12-4 je izbornik Turnisa pokušao timeoutom razbiti ritam, ali nije uspio. Klarić je odservirala sve do 16-5, savršen ulazak Hrvatske u meč do drugog tehničkog timeouta. 

Dominacija se nastavila i poslije odmora, još šest uzastopnih poena za 22-5. Prvi set završio je s 25-6 za Hrvatsku.

Drugi set: 25-21 za Tunis

Tunis je u prva tri meča na Svjetskom prvenstvu gubio s po 3-0 u setovima, ali šest poena iz prvog seta najmanje je što su afričke predstavnice uhvatile u jednom setu u Rimu.

U drugom setu su Tunižanke povele s 4-1, Vercesi je odmah htio porazgovarati s igračicama pa je pozvao timeout. Nije pomoglo, na prvi tehnički timeout išlo se s 8-2 za Tunis. Imale su protivnice i 10-3, a na drugi tehnički timeout odnijeli prednost 16-10. 

Vercesi je odlučio ostaviti na terenu igračice koje su manje igrale dosad na SP-u, a uspjele su se s tri vezana poena vratiti na 17-13 i natjerati Tunis na timeout. I poslije predaha Hrvatska je nastavila s dobrom igrom, preko Kaleb došla do 17-18. Fabris je još jednom smanjila na jedan razlike, samo da bi Tunis otišao na 21-18.

Tunis je dobio drugi set s 25-21, prvi put na svjetskim prvenstvima!

Treći set: 25-16 za Hrvatsku

Vercesi se odlučio nastaviti s igračicama iz sporednih uloga, nakon što su izgubile drugi set, dobro otvaranje trećeg trebalo bi im vratiti samopouzdanje. Kaleb je servisima donijela početnih 8-2, čisto da Tunižanke ne pomisle da bi mogle u potpunosti preokrenuti susret. 

I u središnjem dijelu seta Hrvatska je bila mnogo bolja, tek poneka greška za sedam poena Tunisa. Na drugi tehnički timeout naše je reprezentacija ponijela 16-7.

Sanja Popović, Mia Jerkov, Senna Ušić Jogunica i Maja Poljak mogu mirno s klupe promatrati što se događa na terenu. Mlađe igračice odvele su Hrvatsku do 25-16.

Četvrti set: 25-13 za Hrvatsku

Tunis ga je otvorio s 4-1, Brčić servisima sama preokrenula na 6-4, a Hrvatska je na prvi predah otišla s 8-7. Bez ikakvih problema Alajbeg i društvo održavale su prednost, s dva vezana poena Fabris se pobrinula za 16-11 na drugom tehničkom timeoutu. 

Fabris se u potpunosti razigrala, prikupila je 21 poen, imala je i pravu podršku u Alajbeg, pa je Hrvatska mirno privela susret kraju s 25-13, za drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. U posljednjem kolu prve faze Hrvatska igra u nedjelju u 17 sati protiv Njemačke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom