Obavijesti

Sport

Komentari 10

Odlazak legende: Tim Duncan se oprostio nakon 19 godina

Odlazak legende: Tim Duncan se oprostio nakon 19 godina
1

Sad već legendarni košarkaš San Antonio Spursa Tim Duncan službeno je otišao u mirovinu nakon 19 godina. Duncan je pet puta osvojao naslov NBA prvaka sa Spursima

VIDEO

Nakon pet NBA titula, dvije nagrade za NBA MVP-a, 15 All Star nastupa i po mnogima najboljeg centra u povijesti košarke, zvijezda San Antonio Spursa Tim Duncan završila je karijeru.

Duncan, koji je u travnju napunio 40 godina, u ponedjeljak je obznanio kako napušta NBA nakon 19 sezona, svih provedenih u redovima San Antonija.

Njegova posljednja utakmica bila je poraz od Oklahome 113-99 u šestoj utakmici polufinala Zapadne konferencije 12. svibnja. Duncan je u zadnjoj utakmici karijere podsjetio na zlatne dane kada je utakmicu završio s 19 poena, pet skokova i jednom blokadom u 34 minute provedene na parketu.

NBA: Playoffs-Oklahoma City Thunder at San Antonio Spurs

Četiri godine je proveo u Wake Forestu da bi ga Spursi 1997. godine na draftu doveli kao prvi pick. Odmah je pokazao o kakvom klasnom košarkašu je riječ osvojivši nagradu za rookieja godine sljedeće sezone. U svojoj drugoj sezoni vodio je Spurse do naslova, a proglašen je MVP-em finala.

Kasnije je osvojio još četiri naslova NBA prvaka 2003., 2005., 2007. i 2014. godine, još je dva puta biran za MVP-a finala 2003. i 2005. godine, a dva puta je osvojio nagradu za najboljeg igrača sezone 2002. i 2003. godine.

Duncan je karijeru završio s prosjekom od 19 poena, 10,8 skokova, 3 asistencije i 2,2 blokade po utakmici. Zauzima 14. mjesto svih vremena po broju zabijenih poena (26,496), šesto po broju skokova (15,091) i peto po broju blokada (3,020).

REUTERS

Jedan je od najboljih defenzivnih igrača u povijesti NBA-a. Čak osam puta bio je u najboljoj obrambenoj petorci, a tek je treći košarkaš u povijesti koji je u regularnom dijelu sezone u karijeri skupio preko 1000 pobjeda. Kareem Abdul-Jabbar i Robert Perish su jedini igrači s više pobjeda od Duncana.

Košarkaški svijet je nakon Kobea Bryanta ostao bez još jedne istinske legende, a Spursi su već našli zamjenu. Njegovo mjesto popunit će Pau Gasol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica