Obavijesti

Sport

Komentari 88

Odzvonilo padavičarima: Uefa ima poseban plan za EP 2016.

Odzvonilo padavičarima: Uefa ima poseban plan za EP 2016.
1

Ronaldo, Busquets i ekipa, čuvajte se. Suci će uoči svake utakmice na Euru imati sastanak s analitičarima koji će ih upozoriti na igrače koji se koriste "prljavim" potezima...

VIDEO

Prije svake utakmice suci će imati sastanak s analitičarom koji će im dati detaljan izvještaj o igračima obje momčadi kojima će suditi, rekao je Pierluigi Collina.

Uefa se na Europskom prvenstvu u Francuskoj odlučila pozabaviti igračima koji se sve češće bacaju po terenima, a suci redovito nasjedaju na to.

Sucima će posao biti olakšan jer nema Arjena Robbena, koji je, osim po nogometnim vještinama, poznat i po neuvjerljivim glumačkim epizodama.

No nije on jedini koji se baca po terenu bez razloga. Ronaldo zna pasti i nakon malo jačeg udara vjetra, kao i Barcelonin Busquets, čiji je "peek a boo" trenutak na utakmici protiv Intera 2010. godine postao svojevrsni simbol "padavičarstva".

Uefa za takve priprema poseban tretman kako bi stala na kraj simuliranju.

- Cilj eksperimenta je da suci budu jedan korak ispred i da što više upoznaju igrače kojima će suditi - dodao je Collina, bivši sudac i jedan od najboljih djeljitelja pravde koji danas radi kao dio Uefine sudačke komisije.

U Francuskoj će biti 18 sudačkih timova, a na svakoj utakmici bit će glavni sudac, dva linijska i još dva pomoćna. Uoči utakmica pomagat će im analitičari koji će ih upozoriti na karakteristike igrača koji ih čekaju na terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 88

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze