Obavijesti

Sport

Komentari 47

Oklahoma je razbila prvake: Dobili smo što smo zaslužili

Oklahoma je razbila prvake: Dobili smo što smo zaslužili
1

Na minutu i 18 sekundi prije završetka treće četvrtine, u kojoj je domaća momčad postigla čak 45 koševa, Russell Westbrook je ubacio svoj 30. koš za vodstvo Thundera 113-72

VIDEO

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi doživjeli su težak poraz 105-133 na gostovanju kod Oklahoma City Thundera u trećoj utakmici finalne serije doigravanja u Zapadnoj konferenciji, s time da su se u posljednjoj četvrtini spasili od prave rezultatske katastrofe.

Naime, na minutu i 18 sekundi prije završetka treće četvrtine, u kojoj je domaća momčad postigla čak 45 koševa, Russell Westbrook je ubacio svoj 30. koš za vodstvo Thundera 113-72, ogromnih 41 razlike protiv momčadi koja je s rekordnim učinkom 73-9 završila regularni dio sezone i sve do nedjeljnog gostovanja u Oklahoma Cityju djelovala prilično sigurnom okladom za osvajanje drugog uzastopnog naslova.

- Dobili smo što smo zaslužili - realan je nakon dvoboja bio trener godine u NBA ligi Steve Kerr.

Na krilima Kevina Duranta, koji je postigao 33 koša uz samo pet promašaja iz igre (10/15), te Russella Westbrooka, koji je bio na granici 'triple-doublea' s 30 koševa (šut 10/19), 12 asistencija i osam skokova, Thunder je zgromio prvake. Domaća momčad je, jednostavno, prštala energijom i ponovno nadskakala prvake (52-38).

- U tome smo kiksali u drugoj utakmici, a u ovoj odradili dobar posao. Pronalazili smo načine kako doći do onih, 'ničijih' lopti te na taj način dobivali dodatne napade - rekao je Russell Westbrook koji je, zajedno s Durantom, cijelu posljednju četvrtinu odgledao s klupe.

Košarkaši OKC-a su sa 133 ubačenih koševa izjednačili klupski rekord za utakmice u doigravanju, ali jednako dobar posao obavili su i na drugoj strani terena. Stephen Curry je za 24 koša potrošio 17 lopti (šut 7/17), a Klay Thompson za 18 poena šutirao 8/19. Potpuna suprotnost Durantu i Westbrooku koji su prvi put u doigravanju obojica bili na iznad 50 posto šuta.

- Na taj ih način nećemo pobijediti. Jednog od njih dvojice moramo 'ugasiti' - zaključio je Thompson koji je i nakon ovako loše predstave svoje momčadi našao razloga za optimizam uoči četvrte utakmice.

- Oba puta kad smo u trećoj utakmici doživjeli teške poraze, vratili smo se jači i dobro se toga sjećamo. Uvjeren sam da ćemo odigrati vrlo dobro u četvrtoj utakmici pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti - rekao je Thompson.

Četvrta utakmica finala Zapadne konferencije na rasporedu je u noći s utorka na srijedu (3 sata ujutro) po hrvatskom vremenu, a Oklahoma City će pred svojim navijačima imati priliku doći na korak od izbacivanja aktualnih NBA prvaka.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica