Obavijesti

Sport

Komentari 111

Ole, ole, ola: "Gdje se igralo, u Zagrebu ili u Buenos Airesu?"

Ole, ole, ola: "Gdje se igralo, u Zagrebu ili u Buenos Airesu?"
20

SVAKOG GOSTA TRI DANA DOSTA Argentinci su postali tek druga nacija u 116 godina Davis Cupa koja je do titule došla s četiri gostujuće pobjede (Poljska, Italija, Velika Britanija, Hrvatska)

VIDEO

Argentina je osvojila Davis Cup usred Zagreba.

Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final

Dobro, to svi znamo, nećemo dodatno otežavati i ponavljati jer boli. Naravno, kako ne bi. Ali ovaj Davis Cup finale je po mnogočemu poseban.

Ima tu zanimljivih stvari, statistika, povijesnih činjenica... No koliko god čitali, neće vam biti lakše jer "salatara" ide u Buenos Aires. A bila nam je tako blizu...

Imali smo 2-1 uoči finalnog dana, Marin Čilić je imao 2-0 u setovima, a treći put ove godine njegovi protivnici vraćali su se nakon 0-2 i pobjeđivali. 

Napravio je to Federer, iza njega Sock, a sad i Del Potro.

Delbonis mu se vratio nakon 0-2, ali taj meč Marin je pobijedio. Ako se baš hoćete kažnjavati, pogledajte kako je Marin izgubio od Del Potra iz minute u minutu.

Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final Davis Cup, Hrvatska - Argentina
34
| Foto: ANTONIO BRONIC

Delpu 'poklonio' 20 gemova!

- Bio sam bolji u cijelom meču, fizički i mentalno. Promašio sam neke udarce koji su mogli dobiti meč. Događa se - rekao je Marin Čilić nakon meča od pet setova u kojem je imao 79 izravnih poena i 79 neprisiljenih pogrešaka!

To je gotovo 20 'poklonjenih' gemova. Potezao je Marin, ali i puno promašivao. Primjerice, Del Potro je bio na 38 izravnih poena i 48 neprisiljenih pogrešaka.

Ali on je pogađao kad je trebalo.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Ivo najstariji u Davis Cupu u 96 godina

- Slomio sam mali prst lijeve ruke u zadnjem setu. Loptica mi je krivo odskočila, ali uspio sam nekako završiti meč. Ma, ovo je ludnica. Još donedavno sam mislio da više nikad neću igrati, a sad imamo Davis Cup - rekao je jedan od argentinskih junaka Juan Martin del Potro, koji je dobio Marina deveti put iz 11 mečeva i šesti put u nizu.

Sav taj teret pao je na 37-godišnjeg Ivu Karlovića koji je morao spašavati stvar.

Nije to bio onaj Ivo koji je rasturao američkim terenima ove sezone i osvajao naslove. Pritisak je jednostavno bio prevelik, a uz to je i Federico Delbonis odigrao vjerojatno najbolji meč karijere za prvi naslov Argentine u povijesti. 

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Svakog gosta tri dana dosta

Karlović je bio najstariji igrač koji je nastupio u singlu finala Davis Cupa od Australca Normana Brookesa 1920. koji je bio šest godina stariji.

"Gaučosima" je trebalo pet pokušaja do titule, nakon što su gubili finala 1981., 2006., 2008. i 2011. godine, a postali su 15. nacija koja je osvajala svjetsko prvenstvo u tenisu u 116-godišnjoj povijesti Davis Cupa.

I ne samo to. Argentinci su tek druga reprezentacija u povijesti koja je stigla do titule s četiri gostujuće pobjede (Poljska, Italija, Velika Britanija, Hrvatska) i osma reprezentacija koja se vratila u finalu nakon zaostatka 2-1, prva nakon Srbije 2010.

Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final

"Je li ovo Zagreb ili Buenos Aires?"

Arena je bila ispunjena, 15.000 duša u dvorani, 3000 ljudi navijalo je za Argentinu, ostatak za Hrvatsku, ali čak su se i na službenoj stranici Davis Cupa pitali: 

"Je li ovo Zagreb ili Buenos Aires?"

Argentinci su napravili sjajnu atmosferu, Del Potro je posebno istaknuo taj navijački zanos koji mu je pomogao da okrene Čilića, a naši navijači?

Mnogi komentari su da je veliki dio ulaznica otišao sponzorima, političarima i poznatima koji su se smješkali iz prvih redova dok je 3000 gostujućih navijača nadglasavalo ostatak dvorane.

Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final

U Areni gube svi osim Mirka

Pretvorili su Argentinci Arenu u svoj dom i pjesmom proslavili titulu. Da su znali gdje dolaze, ne bi ni toliko strepili. Igralo se u Areni, a ovdje u pravilu Hrvati gube finala.

Sjetite se samo rukometaša i finala Svjetskog prvenstva 2009. godine protiv Francuske, pa one Kecmanove trice i poraza Cibone 0,6 sekundi do kraja... Nije bio finale, ali pamtimo i polufinalni poraz Hrvatske od Rusije na Euru u futsalu. 

Izgleda da je Arena ipak rezervirana za gladijatore.

Cro Cop je ovdje slavio K-1 naslov 2013.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao