Obavijesti

Sport

Komentari 8

Ona je naša najbolja borkinja, a trenira s velikim St. Pierreom!

Ona je naša najbolja borkinja, a trenira s velikim St. Pierreom!
1

U sportskom smislu oduvijek sanjam o UFC-evom pojasu. To bi bilo ispunjenje mojih snova, kaže mlada Đakovčanka, koja trenira s velikim Georges St. Pierreom, a za nju se 'trgaju' brojni svjetski treneri

VIDEO

Adriana Vuković naša je mlada, 18-godišnja borkinja iz Đakova i glasi za jednu od najperspektivnijih borkinja ovih prostora. U svojoj kratkoj karijeri osvojila je preko 100 medalja, a toliko je dobra da se za nju 'trgaju' vodeći svjetski MMA menadžeri i treneri samo kako bi ju dovukli u svoje redove.

Njezin talent prepoznao je i glavni trener kanadskog Tristar Gyma Firas Zahabi, čovjek koji je stvorio najboljeg velteraša u povijesti MMA-a - Georgesa St. Pierrea. Adriana im se u Kanadi priključila prije nekoliko godina, a tamo odlazi uglavnom preko ljetnih praznika jer ne želi zapostaviti svoje obrazovanje. Tako će biti sve dok se u potpunosti ne posveti borilačkim sportovima.

Tijekom posjeta Kanadi učila je, ili kako ona kaže "krala znanje", od velikana poput Goergesa St. Pierrea ili Roryja MacDonalda. U intervjuu za FightSite otkrila je razne detalje iz karijere i života.

- Do danas sam se natjecala u osam disciplina: K-1, low kick, tajlandski boks, BJJ, grappling (Gi i No-Gi), MMA, boks i imala sam 2-3 meča u ‘full contactu’. Sada krećem s hrvanjem gdje se još nisam okušala u natjecateljskim vodama iako bih i to voljela isprobati. Tko zna, možda bude mjesta i za tu devetu disciplinu - rekla je Adriana za fightsite.hr, djevojka koja je odrasla provevši brojne sate pred TV ekranom gledajući Mirka Filipovića.

- Sjećam se kada sam izgubila svoju prvu borbu u BJJ-u. Protivnica je bila teža i starija od mene, a nije mi bilo lako nakon poraza. Tugu sam preusmjerila u još veću glad i želju za pobjeđivanjem tako da me to samo potaknulo da krenem s još težim radom - rekla je talentirana borkinja i pokazala stav koji bi svaki sportaš trebao imati.

Njezina kolekcija broji preko 100 medalja od kojih je preko 80 zlatnih. Kako kaže, najdraža joj je zlatna sa Svjetskog prvenstva u MMA-u 2013. godine kada je nokautirala američku predstavnicu. Talent su prepoznali vodeći svjetski treneri, a iako je bila pred pragom odlaska u dvoranu Cris Cyborg i njezina menadžera, Vuković je završila kod Zahabija u Kanadi.

- Imala sam 15 godina kada smo stupili u kontakt s Firasom Zahabijem, kanadskim trenerom u čijem Tristan Gymu trenira dosta UFC-ovih boraca. Sve mi je to djelovalo nestvarno dok nismo vidjeli da se zaista i ostvarilo - kaže 18-godišnja Đakovčanka, koja završava 4. razred opće gimnazije.

Za vrijeme provedeno u Kanadi imala je priliku učiti od niza sjajnih boraca s velikim iskustvom, a jedan od njih bio je i 'GOAT' velter kategorije Georges St. Pierre.

- Dok sam pričala s GSP-om, ponovio mi je nešto što sam već čula od tate. Upitao me ‘što curica radi ovdje’, a ja sam mu rekla da sam došla krasti znanje. Na što je uslijedio njegov savjet - rekao mi je da se nikad ne vežem uz stvari koje mi netko može oduzeti.

Ženski MMA je iz dana u dan sve popularniji, a Adriana bi jednoga dana voljela prijeći u profesionalne vode. Uzor joj je Jon Jones, a od žena to je Cris Cyborg.

- Omiljeni borac mi je Jon Jones. Obožavam ga otkad sam imala 13 godina, a od žena volim Cris Cyborg. No uzor mi je svaki sportaš koji se ne boji izazova, koji se ne boji suočiti sa svojim mogućnostima i koji se ne boji prihvatiti stvari koje idu svojim tokom - kaže mlada borkinja i za kraj zaključuje:

- U sportskom smislu oduvijek sanjam o UFC-evom pojasu. To bi bilo ispunjenje mojih snova.

Adriana, želimo puno sreće i uspjeha. Ženski MMA, pogotovo onaj u UFC-u, treba jednu hrvatsku borkinju koja će pokazati zašto je MMA toliko popularan na našim prostorima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom