Obavijesti

Sport

Komentari 20

Show Ivice Zupca: 'Vrijeme je za petorku, Zublocka dominira'

Show Ivice Zupca: 'Vrijeme je za petorku, Zublocka dominira'
1

U pobjedi protiv Nuggetsa 120-116 Ivica Zubac zabio je 17 koševa uz samo jedan promašaj, a američki mediji pitaju se nije li vrijeme da ga trener Wlaton uvrsti u prvu petorku

VIDEO

Ivica Zubac (19) velikim koracima juri prema naslovnicama američkih portala sklonih Lakersima. Bivši centar Cibone proživljava najljepše dane svoje mlade karijere, a američki se mediji pitaju 'nije li vrijeme da Zublocka krene u prvoj petorci'. Nakon što je prije par dana odigrao svoju najbolju utakmicu na NBA parketima, Zubac je noćas briljirao protiv Nuggetsa.

Za 21 minutu na parketu zabio je 17 čime je za jedan koš srušio svoj dosadašnji rekord. No ono što je oduševilo apsolutno sve je njegov postotak ubačaja od 88,9 posto (8 od 9). Uz to imao je i šest skokova i jednu asistenciju te bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu protiv Denvera 120-116.

- Ivica je nevjerojatno talentiran. Uvijek je negdje blizu koša, zna zakucati, dobro brani prostor i treba mu samo par sezona iskustva da postane doista dobar NBA igrač - nahvalio je Ivicu srpski centar iz Nuggetsa Nikola Jokić.

Nikolu i Ivicu povezuje i Mega Leks. Jokić je tamo igrao do 2015., taman kad je Zubac dolazio u srpski klub, no slušao je brojne pohvale svog trenera Dejana Milojevića na račun mladog hrvatskog centra, a u NBA-u se iz prve ruke i uvjerio što doista Zubac može.

- S obzirom da ima samo 19 godina i tek se nedavno preselio u SAD, Ivica je imao malo teži start u sezonu. No on se sjajno snašao i sam izborio za minute u postavi, a za to trebate biti izrazito mentalno jaki. Prva petorka? Da, svakako postoji mogućnost da će startati utakmicu uskoro - rekao je trener Lakersa Luke Walton o Zupcu, a Jokić dodao:

- Mora samo biti strpljiv. Ispred sebe ima puno iskusnih igrača, no siguran sam da će Ivica uspjeti, ima sjajnu budućnost pred sobom.

Poštovanje je isto i s druge strane. Zubac cijeni Jokića koji u svojoj drugoj sezoni na NBA parketima ima prosjek od 15,5 koševa, 4 asistencije i postotak šuta od 59% po utakmici.

- Nikola radi sve isto kao i ja, ali bolje. Sve to što sada pokazuje u NBA-u, radio je i na europskim parketima. Mršaviji je i brži od mene, a čim je tako, odmah sve možete raditi bolje - kaže Zubac o Jokiću (21).

Rezultati odigranih utakmica

Washington - New York 117-101
Toronto - New Orleans 108-106
Houston - Sacramento 105-83
San Antonio - Oklahoma 108-94
Portland - Charlotte 115-98
Los Angeles - Denver 120-116

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom