Obavijesti

Sport

Komentari 79

'Osjećam se izdano i zato više ne želim voditi reprezentaciju'

'Osjećam se izdano i zato više ne želim voditi reprezentaciju'
1

STIŽU VUJOVIĆ ILI METLIČIĆ? Željko Babić poslao je u Savez pismo kojim podnosi ostavku, koja će gotovo sigurno biti i prihvaćena. Hitno se traži nasljednik...

VIDEO

Bronca na EP-u, ispadanje u četvrtfinalu OI-ja i - odlazak. Tako je izgledala kratka izbornička era Željka Babića na klupi hrvatske reprezentacije.

Uzeo je malo vremena za razmišljanje nakon Rija, u kojem je doživio neuspjeh, pa umjesto izvješća o učinjenom poslao pismo ostavke.

- Osjetio sam od početka, od mog dolaska na mjesto izbornika, veliko nepovjerenje i sumnje u moje sposobnosti i kompetencije. Analizirala se svaka moja odluka i stavljali upitnici oko procjena čak i od ljudi koji za to nemaju kompetencije - stoji u pismu koje je Babić poslao svojim nadređenima, koji su mu se opasno zamjerili.

- U takvoj neugodnoj atmosferi i okruženju osjetio sam da ne mogu kvalitetno doprinijeti u ostvarenju vlastitih ideja i zajedničkih ciljeva. Čak i nakon velikog uspjeha i osvajanja bronce u Poljskoj sumnje su se nastavile, a razmišljanja čelnika saveza prerasla su u javno omalovažavanje mene i mojih sposobnosti - otvoreno je istaknuo Babić.

Nije teško pogoditi da je mislio na predsjednika HRS-a Tomislava Grahovca, koji je žestoko kritizirao izbornika u medijskim istupima.

- Zbog takvih odnosa i, očito, mojih loših trenerskih kompetencija, osjećam se jako loše, da ne kažem izdan, te u takvom okruženju i stanju koje vlada, a u interesu svih nas i postizanju boljih rezultata, odnosno osvajanja zlata, dajem neopozivu ostavku na mjestu izbornika hrvatske seniorske reprezentacije - poručio je Babić.

Usput je i napomenuo kako je cilj po njegovu dolasku bila jedna medalja u četiri godine, kako svima zahvaljuje te da se ispričava svima koje je možda povrijedio...

Osim po bronci na EP-u u Poljskoj, Babić će ostati zapamćen po čestom zazivanju pomoći s nebesa, isticanju Gospe kao ključnog faktora u pobjedama, po prijateljstvu s Isusom i ostalim u najmanju ruku neobičnim medijskim istupima.

Njegov odlazak mogao bi imati i još neke posljedice, jer pitanje je što će biti s njegovim pomoćnikom Petrom Metličićem, ali i kako će na sve ovo reagirati koordinator za muški rukomet Ivano Balić. Osim što je Babić bio njegov izbor, i Balića je predsjednik Grahovac kritizirao, otvoreno rekavši da nije zadovoljan njegovim doprinosom.

Balić je na početku svog puta i nema nikakvog razloga za njegovim odlaskom, dok bi Pero Metličić lako mogao biti jedan od kandidata za Babićeva nasljednika. A drugi je, možda i najveći favorit za upražnjeno mjesto, Veselin Vujović.

UČINAK U 22 utakmice Babić kao izbornik ima 15 pobjeda i sedam poraza.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani