Obavijesti

Sport

Komentari 254

Lijek za "tiki-taku": Atletico nakon Barce srušio i Bayern!

Lijek za "tiki-taku": Atletico nakon Barce srušio i Bayern!
24

Atletico je pobijedio Bayern 1-0 u polufinalu Lige prvaka na Calderonu sjajnim golom Saula Nigueza. Bavarci nisu zabili u tek trećoj od posljednje 31 utakmice

VIDEO

Atletico - Bayern 1-0

Atletico Madrid srušio je moćni Bayern na Vicente Calderonu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Saul Niguez junak je madridske momčadi.

Njegov trenutak u kojem se pretvorio u Messija i u kojem se prošetao kroz obranu Bayerna zaslužan je za prednost s kojom Atletico putuje u München na uzvrat.

Evo vam lopta

Atletico je očekivano dao loptu Bayernu, a gosti u prvom dijelu nisu znali što bi s njom. No znao je Saul Niguez.

Njegov potez iz 11. minute danima će se vrtjeti na portalima.

Atleticov veznjak napravio je smiješnim dvojicu igrača Bayerna, Alaba nije izašao na njega, a Niguez zabija od stative za ludnicu na Vicente Calderonu.

Kontre iz udžbenika

Manuel Neuer nedugo nakon toga obranio je Griezmannu nakon kontre Atletica

Bayern u prvih 45 minuta gotovo da nije imao pravu šansu na utakmici.  Simeone je dobio prvu rundu protiv Guardiole. 

Nijemci su u prvih 45 minuta imali 70 posto posjeda i triput više dodavanja, ali što im to vrijedi kad je Atleticov golman većinu vremena bio bez posla.

Bayern se budi

Bayern je u istoj brzini krenuo i u nastavak. Kružili su oko obrane Atletica, a onda je Alaba napravio nešto što u Guardiolinoj "tiki-taki" ne viđamo često.  

Fantastičan udarac s preko 25 metara, ali prečka je bila na strani Atletica.

Još se trese na Calderonu...

Tresli su se i navijači nakon što je samo minutu nakon toga Martinez glavom pucao nakon kornera. Oblak je to obranio, ali neki drugi Bayern izašao je na teren u nastavku.

Opasniji.

Katastrofalni Alaba na stoperu

U dvije minute Bavarci su napravili više nego u prvih 45. Vidal je testirao Oblaka izvana, Lewandowski unutar šesnaesterca, ali Atletico je držao vodstvo. Mogao je povesti i 2-0.

Munjevita kontra, Fernando Torres lakoćom okreće kriminalno lošeg Alabu na mjestu stopera i vanjskim dijelom kopačke pogađa stativu. 

Atletico je izdržao Bayernov pritisak i s prednošću putuje u München na uzvrat. Madriđani su šest puta u nizu izbacivali njemačke klubove u Europi od 1979. godine.

Smiješi im se i sedmi put... Ili možda ne? 

Jer evo i jedna dobra vijest za navijače Bayerna. Njemački klub prošao je dalje u pet od sedam situacija u kojima je izgubio prvu utakmicu u gostima 1-0.

Polufinale Lige prvaka:

UŽIVO: Atletico - Bayern 1-0 (Saul 11')


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90'+4' KRAJ UTAKMICE! Atletico je srušio moćni bavarski stroj! Madriđani su slavili 1-0 golom Nigueza. Prečka se tresla s jedne (Alaba), a stativa s druge strane (Torres). Bayern prvi put nije zabio u tek trećoj od posljednje 31 utakmice. Atletico s prednošću odlazi na uzvrat u München nakon sjajne utakmice na Calderonu.

90' Četiri minuta nadoknade.

88' Vidalu također žuti. Sve nervozniji igrači Bayerna. Nisu navikli gubiti. Morat će se naviknuti.

85' Mijenja i Simeone. Partey ulazi umjesto Saula.

82' Zaiskrilo je na Calderonu. Benatia je žestoko uletio u Kokea, Neuer je došao dizati igrača Atletica s trave. Na kraju žuti kartoni za Benatiu i Neuera.

75' ZICER ZA ATLETICO! Nevjerojatno... Munjevita kontra Atletica, Fernando Torres izlazi pred Neuera i pogađa stativu. Alaba je kriminalan na mjestu stopera. Torres ga je okrenuo kao mlađeg kadeta i mogao je birati gdje će pucati. Ali sreća je ovoga puta na strani Bayerna.

75' Sjajan udarac Vidala, Oblak leti! I brani. 

70' Müller ulazi umjesto Thiaga.

65' Bayern nije uspio zabiti u tek dvije od posljednjih 30 utakmica u svim natjecanjima...

64' Guardiola vadi Comana. U igri je Ribery.

63' Lewandowski! Opasno je bilo za Atletico. S igračem na leđima Poljak je pucao, lopta se šetala paralelno s gol-linijom, ali nije bilo nikoga na drugoj stativi.

56' Martinez glavom nakon kornera! Oblak brani. Bayern se budi.

54' PREČKA SE TRESE! Alaba je pucao s preko 25 metara, lopta se odbija od prečke u pod. Fantastičan udarac Bayernovog braniča, ali nije imao sreće. Dosad najbolja šansa Bayerna.

Atletico Madrid v Bayern Munich - UEFA Champions League Semi Final First Leg

53' Nastavlja se praksa iz prvog dijela. Bayern ima loptu i ne zna što bi s njom. Atletico vreba...

47' Obećavajući početak za Bavarce. No nema nikoga nakon ubačaja Vidala.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog dijela! Sjajni Atletico Madrid na krcatom Calderonu vodi 1-0 protiv Bayerna. Junak je Saul Niguez koji je majstorskim golom zabio gostima. Atletico je imao tek 33 posto loptu u nogama, ali svejedno su sve opasnije šanse bile pred Neuerovim golom. Bayern neprepoznatljiv. 

43' Bayern dominira u posjedu, ali Atletico je opasniji. Opet frka pred Neuerovim golom, korner za domaće.

40' Costa je prvi igrač u bilježnici Marka Clattenburga.

36' Bayern pritišće, ali Atletico se zasad brani bez većih problema.

30' NEUER BRANI! Evo vam lopta, a mi ćemo vam zabijati iz kontre. Neuer spašava Bayern! Sjajan protunapad gostiju koji imaju tek 30 posto posjeda lopte. Griezmann je pobjegao Martinezu i pucao Neueru u prvi kut, no Nijemac to odbija u korner.

25' Costa puca izravno iz slobodnjaka s desne strane. Nije to prošlo daleko od prve stative Atleticovog golmana koji je, čini se, bio iznenađen ovim pokušajem Bayernovog krilnog napadača.

20' Atletico kontrolira utakmicu. Bayern gotovo neopasan. No kad u momčadi imate Lewandowskog, Costu i Comana, samo jedan trenutak nepažnje i evo gola. 

13' Ne smije biti opuštanja, Bayern odmah uzvraća, obrana Atletica se spasila. Sjajna utakmica na Calderonu i zasad dominacija Atletica.

11' GOOOOOL! Saul Nigez se pretvorio u Messija. Čudesan prolazak kroz dvojicu igrača, poigrao se s njima Saul i ušao u šesnaesterac, Alaba ga nije htio napasti, a Saul majstorski gađa od stative za 1-0.

8' Torres lomi igrača na desnoj strani i puca u prvi Neuerov kut. Bilo je i boljih rješenja. Ali opasan Atletico na početku.

6' Bayern je sakrio loptu u prvih nekoliko minuta, ali Atletico se budi i pokušava preko Torresa i Griezmanna. Simeoneovi igrači se brzo prebacuju iz obrane u napad i u prvih šest minuta već smo vidjeli više nego jučer u 26.

1' Počela je utakmica na Calderonu! Spektakularna atmosfera u Madridu. Teško da utakmica može biti lošija od one uspavanke jučer između Cityja i Reala u kojoj je ispitivanje snaga trajalo oko 80 minuta.

20:35 Sve je spremno za spektakl . Bayern stiže u španjolsku tvrđavu. Osim što se Atletico specijalizirao za Nijemce koje je izbacio u zadnjih šest navrata, Madriđani su na Calderonu dobili 24 od 29 utakmica u Europi.

Simeone i Pep jedan protiv drugog, opet

Stigle su i postave:

ATLETICO: Oblak; Juanfran, Giménez, Savić, Filipe Luís; Augusto, Gabi, Koke, Saúl; Griezmann, Torres

BAYERN: Neuer, Lahm, Martínez, Alaba, Bernat; Thiago, Alonso, Vidal, Coman, Costa, Lewandowski

ATLETICO VS. BAYERN:

Atletico igra peti polufinale Lige prvaka u povijesti, dvaput je prošao. Zadnji put igrao je u polufinalu prije dvije sezone protiv Chelseaja. Na Calderonu je bilo 0-0, a u Londonu je Atletico slavio 3-1 i otišao u finale gdje je izgubio od Reala.

Bayern je u zadnje dvije sezone igrao u polufinalima protiv španjolskih klubova. Bavarci su izgubili obje utakmice u gostima. Real je slavio 1-0 2014. godine (ukupno 5-0), a Barca je bila bolja s 3-0 (ukupno 5-3).

PA TI IGRAJ LOŠE Tisuće vatrenih navijača Atletica dan uoči utakmice stigle su pred hotel u kojem su Simeoneovi igrači. Impresivne scene kluba u kojem je Simeone igrače uvjerio da su najbolji i nema onoga tko ne misli tako.

SPECIJALISTI ZA NIJEMCE Posljednji njemački klub koji je iz nekog europskog natjecanja izbacio Atletico je drezdenski Dynamo. Od te jeseni 1979. do danas madridska je momčad nokautirala čak šest njemačkih klubova.

SILA JE S ATLETICOM Neka sila bude s nama, napisao je Griezmann , objavivši fotografiju u maski Stormtroopera iz Ratova zvijezda. Bolje za Bavarce da Griezmann ne zabije. Jer kad Antoine Griezmann zabija u Ligi prvaka, radi to puta dva. U zadnja tri navrata francuski napadač Atletica zabijao je po dva gola na utakmici.

NAPAD PROTIV OBRANE Atletico ima najbolju obranu, a Bayern najbolji napad u Ligi prvaka. Upravo najbolji napad Lige prvaka ima problema s - braničima. Zbog ozljeda ne mogu igrati Badstuber i Boateng. Bavarci ne mogu računati niti na Robbena i Comana. Atleticu nedostaju Tiago i Godin, kojeg će u obrani zamijeniti Hernandez.

17:00 Atletico Madrid na Vicente Calderonu od 20.45 dočekuje Bayern München u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

Diego Simeone protiv Pepa Guardiole pred 55.000 ljudi na stadionu na kojem neće biti onoga tko ne vjeruje da Atletico može proći u finale.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 254
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union