Obavijesti

Sport

Komentari 13

Paterski slavio u zadnjoj etapi i premijernom 'Tour of Croatia'

Paterski slavio u zadnjoj etapi i premijernom 'Tour of Croatia'
27

Pedaliranje po Hrvatskoj stiglo je kraju. Maciej Paterski slavio je u petoj etapi "Tour of Croatia" od Svetog Martina na Muri do Zagreba i uzeo ukupnu pobjedu na utrci...

VIDEO

Nakon 920 kilometara vožnje po Lijepoj našoj, Poljak Maciej Paterski iz momčadi CCC Sprandi Polkowice najbrže je prošao prvo izdanje međunarodne biciklističke utrke "Tour of Croatia" , a pobijedio je i u posljednjoj, petoj etapi od Svetog Martina na Muri do zagrebačkog Trga svetog Marka (177 km).

- Jako sam sretan, ponovno sam osvojio etapu i moram zahvaliti timu. Imali smo trojicu vozača na čelu i stalno kontrolirali situaciju. U zadnjem kilometru shvatio sam da bih mogao pobijediti, odličan sam u kratkim i brzim usponima - rekao je pobjednik nakon utrke te sažeo dojmove o Hrvatskoj:

- Odlična organizacija i prekrasna zemlja.

VIDEO

Paterski je u cilj ušao 20 sekundi kraće od četiri puna sata vožnje, a u vremenu pobjednika bili su i Austrijanac Felix Großschartner (RWS), Rus Roman Maikin (RVL) te Belgijac Olivier Pardini (WIL).

U završnom poretku utrke Paterski je pobijedio s minutom i jednom sekundom prednosti pred Slovencem Primožom Rogličem , a treći je završio Poljak Sylwester Szmyd . Najbolji hrvatski vozač je Emanuel Kišerlovski na vrlo dobrom sedmom mjestu (2:32 minute zaostatka).

Hrvatska uzduž i poprijeko

Trasa utrke podijeljena je u pet etapa: počelo je dionicom od Makarske do Splita (155 km), u četvrtak se vozilo od Šibenika do Zadra (204 km), potom od Nacionalnog parka Plitvička jezera do Učke (230 km), od Pule do Umaga (155 km), a završilo dionicom od Svetog Martina na Muri do Zagreba dugoj 177 kilometara. Sveukupno, dakle, 920 kilometara u pet dana.

"Tour of Croatia" sjajan je promotor prirodnih ljepota "Lijepe naše" jer prolazi kroz devet gradova, šest županija, dva nacionalna parka (Krka, Plitvička jezera) te tri parka prirode (Biokovo, Velebit i Učka).

Potencijal utrke prepoznala je i Međunarodna biciklistička federacija (UCI) koja ju je klasificirala u prvu kategoriju, odmah iza najpoznatijih utrka iz Grand Tour serije, među kojima su Tour de France, Giro d'Italia i Vuelta a España. Natjecalo se 149 biciklista iz 19 momčadi.

VIDEO
VIDEO
VIDEO
VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani