Obavijesti

Sport

Komentari 0

Paul Bonhomme uoči Rovinja slavio je na japanskom nebu...

Paul Bonhomme uoči Rovinja slavio je na japanskom nebu...
1

Piloti Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva dva tjedna uoči rovinjske utrke letjeli su na japanskom nebu. Paul Bonhomme je stigao do svoje rekordne 17. pobjede...

VIDEO

Paul Bonhomme u fantastičnoj atmosferi japanske Chibe stigao je do druge ovosezonske Red Bull Air Race pobjede. Britanac djeluje nepobjedivo i bit će glavni favorit za trijumf i na sljedećoj utrci , 30. i 31. svibnja u Rovinju.

Svjetsko prvenstvo najbržih pilota današnjice ponudilo je još jednu uzbudljivu utrku, u kojoj se opet pokazalo da su iznenađenja moguća, ali najbolji uvijek na kraju pobjeđuje. To je ponovno bio Paul Bonhomme koji je nakon Abu Dhabija slavio i u Chibi te tako stigao do rekordne 17. pobjede u karijeri, po čemu je daleko najuspješniji pilot Red Bull Air Racea.

- Sretan sam zbog pobjede jer su uvjeti bili dosta teški. Bilo je samo pitanje tko će se bolje nositi s pritiskom - rekao je Bonhomme.

Kao i u Abu Dhabiju, drugo mjesto osvojio je Matt Hall. Australac je bio bolji od Lamba i Gouliana u nokaut fazi, da bi u finalu zaostao nešto više od tri desetinke za pobjednikom i tako zadržao priključak i ostao prvi pratitelj Bonhommea u borbi za naslov prvaka.

Ugodno je iznenadio Mattias Dolderer plasmanom na pobjedničko postolje. Nijemac je impresivno letio i u subotu i nedjelju te na kraju zasluženo završio treći. Aktualni prvak Nigel Lamb kao i u Abu Dhabiju nije mogao bolje od petog mjesta, lokalni junak Muroya bio je osmi, a najveći tragičar je Hannes Arch koji je završio tek na 11. mjestu, što mu je jedan od najgorih rezultata u karijeri.

- Premekano sam letio. Koštalo me i to što sam otišao preširoko tijekom vertikalnog okreta - rekao je Arch, koji će šansu za popravak imati već za dva tjedna na jednoj od svojih omiljenih utrka. 

Red Bull Air Race dolazi 30. i 31. svibnja u Rovinj. Atmosfera neće biti ništa manje užarena nego u Chibi, a austrijski miljenik publike brani prošlogodišnju pobjedu, do koje je tada došao fantastičnom vožnjom. 

Ukupni poredak nakon dvije utrke:

  • 1. Bonhomme 24
  • 2. Hall 18
  • 3. Lamb 8
  • 4. McLeod 7
  • 5. Dolderer 7
  • 6. Ivanoff 6
  • 7. Arch 5
  • 8. Muroya 4
  • 9. Goulian 3
  • 10. Besenyei 2
  • 11. Chambliss 2
  • 12. Velarde 0
  • 13. Sonka 0
  • 14. De Vot 0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve