Obavijesti

Sport

Komentari 39

Oproštaji uz kup: Pep slavio s Bayernom, Zlatan s PSG-om

Oproštaji uz kup: Pep slavio s Bayernom, Zlatan s PSG-om
5

Douglas Costa zabio je pobjednički penal za Bayern u finalu njemačkog kupa protiv Borussije Dortmund, a Pep Guardiola zaplakao je u posljednjoj utakmici na klupi Bavaraca

VIDEO

Prošle sezone dortmundska Borussia izbacila je Bayern u polufinalu njemačkog kupa, no Bavarci su joj na jednak način uzvratili ove sezone, i to u finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Nakon 90 pa 120 minuta bez golova, Bayern je pobijedio nakon jedanaesteraca 4-3.

Bayern je dominirao tijekom cijele utakmice, ali nije uspio postići pobjednički gol unutar 90, pa niti 120 minuta pa je o pobjedniku ovog natjecanja moralo odlučiti raspucavanje s bijele točke. Za Bavarce su precizni bili Vidal, Lewandowski, Müller i Douglas Costa, a promašio je Kimmich.

Kod Borussije je Neuer obranio pokušaj Bendera, a Papastathopoulos je pogodio stativu. Nakon što je Costa zabio pobjednički penal za 4-3 u petoj seriji, Bayern je počeo slaviti dvostruku krunu i 18. titulu u kupu, a Pep je pustio suzu nakon posljednje utakmice u kojoj je vodio Bavarce i preuzimanja Manchester Cityja.

DFB-Pokal, finale:

  • Bayern München - Borussia Dortmund 4-3** (0-0, 0-0*)

Zlatanov hat-trick za oproštaj od Pariza

Jedino subotnje finale kupa u velikim nogometnim zemljama koje nije otišlo u produžetke bilo je ono u Parizu u kojem je Paris Saint-Germain pobijedio Olympique Marseille 4-2.

Stade de France bila je pozornica posljednje utakmice Zlatana Ibrahimovića za PSG. Šveđanin se na najbolji mogući način oprostio od francuske epizode, trofejem do kojega je u finalu vodio svoju momčad s dva gola.

Football Soccer - Olympique Marseille v Paris St Germain - France Cup Final

Zabijali su i Matuidi i Cavani za pobjednike, dok je za Marseille strijelac bio Thauvin. PSG je obranio trostruku francusku krunu, naslov u prvenstvu, liga-kupu i kupu. Gledajući samo kup, pariškom velikanu to je jubilarni deseti trofej, čime se izjednačio baš s Marseilleom na vrhu vječne ljestvice.

Coupe de France, finale:

  • Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 2-4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
BOKSAČKI SPEKTAKL

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Borit će se za privremenu IBF titulu svjetskog prvaka
HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje