Obavijesti

Sport

Komentari 31

Pet ih je već u osmini finala, a Dinamo među osam otpisanih

Pet ih je već u osmini finala, a Dinamo među osam otpisanih
2

Dinamo je u grupi osam momčadi koje nakon četiri kola više ne mogu izboriti plasman u osminu finala Lige prvaka. Do sada je to osiguralo pet momčadi, a Dinamo jedini još nije zabio niti gol

VIDEO

Iako su iza nas tek četiri kola Lige prvaka, pet klubova već može slaviti prolazak u osminu finala najcjenjenijeg klupskog natjecanja na svijetu. U utorak to su osigurali Arsenal, PSG, Atletico Madrid i Bayern, a jučerašnjom pobjedom protiv Sportinga i Borussia Dortmund.

Naravno da je u tom društvu rijetko tko očekivao zagrebački Dinamo, no zato se hrvatski prvak našao u onom donjem domu ili, točnije, u društvu osam momčadi koje se mogu pozdraviti sa snom o plasmanu u osminu finala Lige prvaka. Dapače, Dinamo je jedina momčad u Ligi prvaka koja još nije zabila niti gol.

Uz Dinamo o osmini finala više ne razmišljaju njegov imenjak iz Kijeva, Basel, Ludogorec, Rostov, PSV, Legija i Brugge.

U skupini A je najčišća situacija. Prolaz dalje osigurali su Arsenal i PSG, dok će se za Europsku ligu boriti Basel i Ludogorec. O prolazu dalje s prvog mjesta odlučit će međusobna utakmica Arsenala i PSG-a, kao i o plasmanu u Europsku ligu izravni dvoboj Švicaraca i Bugara.

U skupini B tri su se momčadi izdvojile na vrhu, to su Benfica i Napoli sa sedam bodova te Bešiktaš sa šest. Posljednji je Dinamo Kijev s jednim osvojenim bodom. U skupini C vodeća je Barcelona s dva boda prednosti ispred Cityja. Grupa D donosi nam također prilično čistu situaciju. Dalje su prošli Atletico i Bayern, a ispali Rostov i PSV koji imaju po bod.

Monaco, Bayer, Tottenham i CSKA Moskva tim su redom plasirani u skupini E gdje će se do posljednjeg kola voditi žestoka borba za prolaz dalje u Ligi prvaka, ali i za plasman u Europsku ligu. U skupini F malo je iznenađenje što je osminu finala prva osigurala Borussia Dortmund, dok Real na to još mora čekati. No bila bi to svjetska senzacija da već u idućem kolu europski prvak ne osigura ostanak u Ligi prvaka. Legia i Sporting borit će se za Europsku ligu uz dodatak da Legia više ne može izboriti osminu finala LP-a.

Posljednje dvije skupine daju nam jedine dvije momčadi bez boda. U grupi G Leicester je prvi s 10 bodova, a u lovu na engleskog prvaka i dalje su Porto (7) i Kopenhagen (5). Basel je na dnu bez boda, ali je za razliku od Dinama barem zabio jedan gol.

U skupini H na vrhu je Sevilla s 10 bodova, ispred Juventusa  (8) i Lyona sa četiri boda. Dinamo nema boda, nema gola i nema nade da bi mogla prezimiti u Ligi prvaka. Europska liga je još dostižna, no i to se čini tek kao pusti san. Treba im minimalno pobjeda protiv Lyona kod kuće i remi s Juventusom u Torinu.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze