Obavijesti

Sport

Komentari 35

Pet muka za Peteva: Ovakvom Dinamu ni naslov nije siguran...

Pet muka za Peteva: Ovakvom Dinamu ni naslov nije siguran...
2

Meni je smiješno da Dinamo s ovakvom momčadi ide u Ligu prvaka i nada se nekakvom čudu, kaže Otto Barić nakon dva bolna poraza na startu Lige prvaka

VIDEO

Ivajlo Petev debitirat će na užarenoj Dinamovoj klupi protiv Hajduka. Nije to bilo planirano, ali su u Maksimiru jučer prelomili da Sopić neće nakon Juventusa voditi i derbi. Bratko starta u velikom nedjeljnom derbiju.

Danas u podne Peteva će i službeno predstaviti kao novog trenera. Jučer je razgledao svlačionice, klupski hotel i sve ostalo u Maksimiru. Spreman je za veliki izazov, ali i svjestan velikih problema koji ga čekaju na klupi “modrih” .

- Čujte, pa ne može Dinamo u boj s Juventusom s ovakom momčadi. Dinamo u ovom trenutku uopće nije momčad - kaže nam Otto Barić, iskusni nogometni stručnjak.

- Tu nema strategije.

Ne možete prodati dva najbolja igrača i ne dovesti baš nikakvu kvalitetnu zamjenu. Meni je smiješno da Dinamo s ovakom momčadi ide u Ligu prvaka i da se nada nekom čudu protiv momčadi kao što je Juventus - oštar je bivši hrvatski izbornik.

Željko Sopić, koji je vodio utakmicu protiv Torineza, pojadao se kako se momčad nije imala čemu nadati kad je protiv Juventusa nedostajalo agresivnosti.

- Napravili smo samo dva prekršaja u pola sata. Pa ne može se tako igrati protiv njih - jadao se Sopić.

- Da biste igrali na takav način, morate imati puno bolje igrače - pojašanjava Otto Barić.

Poznata je anegdota s Herr Ottom. Barić je uvijek ponavaljao kako mu trebaju dva igrača. Slično je ljetos kad je znao da će ostati bez Pjace i Roga ponavljao i Zlatko Kranjčar. Želje mu nisu uslišane, ali to je prošlost. Ivajlo Petev preuzima Dinamo u vrlo nezgodnom trenutku. Iza momčadi je težak rujan. Mjesec u kojem su se razotkrile mnoge slabosti “modrih”.

- Ovakav Dinamo teško može doći i do naslova u Hrvatskoj. Ako ovako nastave, njima je ozbiljno ugroženo i prvo mjesto - kaže Barić.

Svjesni su toga i Zdravko Mamić i čelnici Dinama. Prvotno su planirali novog trenera imenovati u reprezentativnom tjednu. Ali to je sve ubrzano zbog lošeg stanja u momčadi.

Petev će u nedjelju doista imati “vatreno krštenje” na klupi hrvatskog prvaka.

U utorak je došao u Zagreb, danas se predstavlja i s momčadi će uoči Hajduka moći odraditi samo dva-tri treninga. Gledao je utakmicu protiv Juventusa iz svečane lože i mogla ga je zaboljeti glava.

Naravno, bilo je iluzorno očekivati da Dinamo u ovakvom stanju iznenadi talijanskog prvaka, ali se moralo odigrati bolje. Petev će trebati puno sreće na stadionu na kojemu ga je dosad pratila samo nesreća.

Crni rujan: Dinamo četiri puta izgubio

Dinamo je u rujnu odigrao šest utakmica. Dobio je samo Veli Vrh i Lokomotivu. U četiri teške utakmice četiri je puta izgubio. Juventus, Lyon i Rijeka razbili su Dinamo, a sve je počelo porazom od Osijeka.

Problemi u obrani sa Sigalijem i Schifom

Stoperski je dvojac odigrao tragično loše protiv Juventusa, ali njihova slabija forma traje već dugo. Benković je siguran kao jedan stoper, pitanje je kome će Petev dati prednost u borbi za drugu poziciju.

Previše igrača koji ne zaslužuju Dinamo

Dinamo, realno, ima i veliki problem s kvalitetom momčadi. Očito je da neki igrači nisu dovoljno dobri za hrvatskog prvaka. Godinama momčad nije bila ovako limitirana. Trebat će nekoliko pojačanja u siječnju.

Ovakvom Dinamu ni naslov nije siguran

Rijeka igra odlično, Hajduk se diže, a i Osijek je pravo otkriće. Dinamo nakon deset kola ima minus četiri u odnosu na Riječane. Ove bi sezone i naslov prvaka u HNL-u s ovakvom momčadi mogao biti upitan.

Zvijezde bi trebale vući, a ne vuku

Junior Fernandes s vremena na vrijeme zablista, a onda nestane. Zna se da je i Čileančevo ponašanje u svlačionici veliki problem Dinama. Njegova samovolja mnogima ide na živce. Trebao bi vući, a ne vuče.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka