Obavijesti

Sport

Komentari 67

Pet razloga zašto je Dinamo tako loš: Petev, suci, Sammir...

Pet razloga zašto je Dinamo tako loš: Petev, suci, Sammir...
1

Sudačko dodvoravanje, ozljeda Benkovića, odlazak Fernandesa, nespremni Sammir i Ivajlo Petev. To je pet osnovnih razloga loše Dinamove igre...

VIDEO

Nakon 11 godina dominacije u domaćem prvenstvu Dinamo je počeo šepati i naslov, 12. u nizu, polako, ali sigurno izmiče im iz ruku. Zašto? Što se promijenilo? Dinamo je jednostavno loš. Od nespremnih igrača, limitiranih trenera, loših transfera, trulih odnosa oko kluba... Ovo je pet osnovnih razloga zašto je Dinamo tako loš.

Ivajlo Petev - Veliki prijatelj Zdravka Mamića i čovjek koji je od Ludogoreca napravio ozbiljnu europsku momčad na Maksimir je stigao nakon katastrofe Dinama na Rujevici. Pet komada u mreži Cicu Kranjčara je torpediralo još na stadionu vodeće momčadi lige, a u Zagreb je kao spasitelj sletio slatkorječivi Bugarin. Trebao je donijeti nešto novo, pokrenuti 'modre', no on nije donio baš ništa. Momčad mu igra loše, neprepoznatljivo, nije pronašao rješenje niti za jedan problem, a u prvenstvu se uglavnom provlači s minimalnih 1-0. Istina, u HNL-u ne gubi, no nije uspio na Maksimiru pobijediti Rijeku, Hajduk, pa čak ni Istru. Iako mu je klub produžio ugovor, čini se da Petev nije trener koji može donijeti Dinamu nešto novo i tek sada se vidi koliko je Zoran Mamić doista radio dobar posao. Da nije prijatelj savjetnika kluba tko zna bi li još sjedio na klupi nakon ovakvih igara.

Nespremni Sammir - Filho se vratio da 'modrima' donese naslov, no vratio se potpuno nespreman i do trenutka kada će on napokon moći trčati na razini profesionalnog nogometaša, Dinamo bi već mogao odustati od lova na naslov. Sammir ima barem pet kilograma viška i snage za jedva desetak minuta, a to je, priznat ćete, premalo za igrača plaćenog oko milijun eura godišnje. Uz to, Filho, ovako nespreman, uzima mjesto nekim novim 'modrim sinovima' koji bi u budućnosti, a neki već i sada, trebali donijeti jako puno Dinamu. U najmanju ruku, donijeli bi više nego bucmasti Filho.

Odlazak Juniora Fernandesa - Često je bio problematičan, često su ga treneri kažnjavali drugom momčadi, tribinama i prigovarali mu na nezalaganju, no i takav Junior Fernandes ove je sezone bio najbolji igrač Dinama. Njegovi golovi, trka i nepredvidljivost bili su motor koji je držao modre na površini većim dijelom sezone. No onda je došao Petev i odlučio da mu Junior ne treba. Riješio ga se po kratkom postupku, jednostavno ga nije poveo na pripreme i poručio mu da si potraži drugi klub. Nije Čileancu bilo lako, no otišao je u Tursku i - preporodio se. A nije sada lako ni Dinamu. Juniora su potjerali, a doveli Guilhermea koji, nećete vjerovati, nije odigrao još niti minute. I pitanje je kad će na teren.

Ozljeda Filipa Benkovića - Big Ben najbolji je Dinamov branič, a vjerojatno i najbolji igrač u dosadašnjem dijelu sezone, no taman kada su od njega u klubu očekivali da će napraviti još korak više i na pripremama zacementirati obranu, on se ozlijedio. Šteta, jer u tom mladiću doista leži velik potencijal, a kada se na to još ozlijedio i Sigali, 'modri' su se našli u problemima. Prva dva stopera su u 'bolnici', obranu drže povratnik Lešković i donedavno otpisani Schildenfeld pa ne trebaju ni čuditi golovi poput onog protiv Cibalije. A bit će ih još čini se.

Sudačko dodvoravanje - I na kraju dolazimo do glavnog problema. Ne samo Dinama, već općenito HNL-a i kompletnog hrvatskog nogometa. Sudačka organizacija je rak rana našeg nogometa. Oni jednostavno ne sude dobro. Je li to dodovravanje, krađa ili jednostavno nekvaliteta, nećemo nagađati. No, ponavljamo, suđenje nije dobro. Ako nam u HNL-u igraju sjajni igrači poput Andrijaševića, Ćorića, Vlašića i sličnih, onda su ti isti momci zaslužili da im nogometnu pravdu, ponavljamo - pravdu, dijele barem jednako kvalitetni suci. Zašto je to problem Dinama? Pa čak i kada loše igraju, 'modre' poguraju suci (pogledajte samo Vinkovce) i na taj način većinom neiskusne igrače zavaraju, uljuljaju u lažnu sigurnost i na određeni način uvjere da su zaslužili slaviti. A nisu! Dinamo igra loše i rezultat bi to ponekad morao pokazati. Na taj način i ti skupo plaćeni igrači vjerojatno bi dali puno više od sebe. Ovako, i oni znaju da će im netko drugi osigurati pobjedu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani