Obavijesti

Sport

Komentari 10

Petev ga nije volio: Fernandes je bio prava mina u svlačionici

Petev ga nije volio: Fernandes je bio prava mina u svlačionici
7

Gol Arsenalu, odlične partije protiv Salzburga i Austrije Beč. Juniora će navijači Dinama imati po čemu pamtiti. Kad je bio usredotočen samo na igru, bio je klasa za sebe, ali kod Peteva nije pokazao ono što je trebao

VIDEO

Junior Fernandes nije ništa pokazao otkada sam ja u Dinamu, a mene ne zanima njegova prošlost. Toga u nogometnu nema, tu postoji samo danas i sutra, tako da je moja odluka bila da ga ne vodim u Tursku, izjavio je Ivajlo Petev, trener Dinama.

Bugarin je prekrižio igrača koji s Dinamom ima ugovor do lipnja 2018., a godišnja mu je plaća 900.000 eura. Za mnoge šokantna odluka, ali oko Juniora se nešto već dugo "kuhalo" u Maksimiru.

Žalio se bugarski trener već nekoliko puta na čileanskog napadača. Jednom je prilikom izjavio kako mu objasni što treba raditi na terenu, a da Fernandes kad krene utakmica radi ono što on želi. Bilo je jasno kako se Petev i Junior nisu "kliknuli".

Odigrao je Fernandes od svojeg dolaska u Maksimir 2013. godine nekoliko odličnih partija. Pamte se njegovi golovi Red Bull Salzburgu i Arsenalu. Bio je klasa za sebe u HNL-u, ali veliki mu je problem bio što nije bio usredotočen samo na nogomet.

Često se znalo dogoditi da je na terenu potpuno nezainteresiran. Petev je to primijetio čim je došao na klupu. Bugarin je presjekao, ima podršku čelnika kluba i Zdravka Mamića. Uostalom, nije on prvi trener koji je imao problema sa Juniorom. Fernandes je prava "mina" Dinamove svlačionice.

Proljetos je Čileanac zbog nediscipline bio prebačen u drugu momčad. Zoran Mamić je počeo, Ivajlo Petev završio. Fernandes je definitivno prekrižen, ali veliko je pitanje što će Dinamo napraviti s njegovim ugovorom. Najbolja bi opcija, naravno, bila prodaja, ali nekih dobrih ponuda barem zasad i nema. Uvijek se može i raskinuti ugovor, ali bila bi to jako skupa rastava za "modre".

Juniora se nakon dolaska u Maksimir često uspoređivalo sa Sammirom. On je novi Sammir, to se moglo čuti u maksimirskim krugovima. Sammir se vratio i očito je Petev procijenio kako su mu dvojica igrača sa sličnim karakterom ipak malo previše. Domaći i mladi igrači sigurno neće pustiti suzu za Fernandesom. Često je s njima znao ulaziti u sukobe.

Bio je u nekom svojem svijetu. Nije se previše trudio niti učiti hrvatski jezik. Činilo se kako mu je puno toga svejedno. Petev ga je upozoravao, ali Junior nije mario. Zbog toga je ostao na zagrebačkoj zimi.

GNK Dinamo - Arsenal FC
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija