Obavijesti

Sport

Komentari 6

Petev, pokušaj ti! Bugari nikad nisu slavili u hrvatskom derbiju

Petev, pokušaj ti! Bugari nikad nisu slavili u hrvatskom derbiju
1

ČETIRI PUTA Ivan Vucov i Krasimir Balakov su kao treneri Hajduka vodili četiri derbija protiv Dinama. Bugari su dvije utakmice izgubili, a u dvije su remizirali. Hoće li Petev promijeniti sliku?

VIDEO

Ivajlo Petev prvi je bugarski trener na klupi Dinama, a na klupi “bilih” su u povijesti sjedila dva Bugarina. Ivan Vucov u sezoni 1987/1988. i Krasimir Balakov u sezoni 2011/2012.

Nisu bugarski treneri na klupi Hajduka imali previše sreće u derbijima. Dvije su utakmice izgubili, a u dvije su remizirali. Petev tako može postati prvi bugarski trener s pobjedom u našoj najvećoj utakmici. Kakav bi to samo bio debi za čovjeka koji je prije samo dva dana preuzeo Zagrepčane.

Petev pravi izbor

- Ivajla dobro poznajem. To je moj prijatelj. Napravio je velike stvari s Ludogorecom i uvjeren sam da je on pravo rješenje za Dinamo. Dobar trener - nahvalio je zemljaka Krasimir Balakov, bivši trener Hajduka, koji nam se javio iz Njemačke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vodio je Balakov dva derbija. U rujnu 2011. na Poljudu je bilo 1-1, a u proljeće 2012. Dinamo je u Maksimiru pobijedio 2-1. U nedjelju derbi sudi Ivan Bebek, koji je vodio te obje utakmice.

Poraz iz penala

- Ovaj drugi derbi smo baš nesretno izgubili. Primili smo gol iz penala, nismo zaslužili poraz - prisjetio se Balakov poraza iz ožujka 2012. godine.

Ivan Krstanović bio je “modri” junak s dva gola u dvije minute (80. i 82.). Drugi je zabio iz penala o kojemu se puno raspravljalo danima nakon derbija.

“Radio sam u puno klubova, ali nigdje mi nije bilo lijepo kao u Splitu” - Krasimir Balakov, bivši trener Hajduka

Balakov je pet dana nakon te utakmice napustio Hajduk. Otišao je nakon velike pobjede na Kantridi 3-0 i sjeo na klupu Kaiserslauterna, koji nije uspio spasiti od ispadanja iz lige.

Bundesliag - FC Kaiserslautern vs. FC Nuremberg

- Radio sam u puno klubova, ali u Splitu mi je bilo najljepše. Uživao sam u Hajduku. I sad se čujem s nekim ljudima iz kluba, poput Kreše Mikulandre. Uvijek nedostaje novca, to je problem - kaže Balakov, koji trenutačno radi u menadžmentu sofijskog CSKA.

- Živim na relaciji Sofija - Sttutgart. Sad sam u Stuttgartu jer završavam kuću - rekao je bivši trener splitske momčadi.

Ivan Vucov je u rujnu 1987. godine na Poljudu izgubio derbi od Ćirina Dinama 2-0. U proljeće iste sezone bilo je 1-1 u Zagrebu.

Podijeljeni Bugari

- Petev gaji napadački stil nogometa. Takav bi trener mogao uspjeti u Dinamu - kratko je rekao Ivan Vucov, koji sad ima 76 godina.

“Ivajlo Petev gaji napadački nogomet, zato bi mogao uspjeti na klupi Dinama” - Ivan Vucev Hajduk je vodio 1987/1988.

Prati Vucov i Hajduk i Dinamo, ali Zagrepčane ipak malo više s obzirom na to da igraju europske utakmice u skupini. Balakov i Vucov, dva bugarska trenera koja su radila kod nas, vjeruju kako će njihov sunarodnjak s Dinamom napraviti dobar posao.

Bugari su očito jako podijeljeni kad je u pitanju Petev. Jedni tvrde kako je dobro da je otišao s klupe reprezentacije, a drugi, poput Balakova, tvrde da je dobar trener.

Već 17 utakmica Hajduk nije slavio

2932 DANA Zadnji put Hajduk je u Zagrebu pobijedio 21. rujna 2008., od tada je odigrao 17 derbija u Maksimiru i ima 12 poraza i pet remija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida